Kirjoittaja Nita Silvennoinen
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi tuli -ainakin hetkeksi

Syksy on täällä päin Suomea viipyillyt hyvinkin lämpimänä tänne saakka; vasta nyt saimme ensimmäiset lumet ja pakkaset (muutamia yöpakkasia lukuun ottamatta). Tosin jo loppuviikolle on luvattu taasen +5 C, joten hei hei hento lumipeite ja sen myötä tullut valonpilkahdus mustanpuhuvien iltojen ratoksi..

Viime viikolla pyörähdin pääkaupunkiseudulla, tai itseasiassa viivyin siellä kokonaiset kolme päivää sahaten Espoon, Vantaan ja Helsingin väliä. Kovin oli sielläkin sulaa, mutta hyvin palvelivat rapisevat nastat suuremmillakin kylillä :) Aikaisemmin mainitsin, että etenkin matka-ajossa renkaan tuntuvat jäykemmiltä (yllätys yllätys :)) kuin kesikset, mutta siihen on jo täysin tottunut. Tosin sielua raastoi satojen kilometrien taivaltaminen kuivalla asfaltilla nastojen rapistessa tienpintaa vasten, mutta minkäs teet..

Mutta siis, meillä on ollut muutaman päivän ajan pakkasta ja luntakin on tullut pikkiriikkisen, niin että maa oli valkeana. Tosin juurikin tällä hetkellä kun tätä kirjoittaessa katsahdin ulos, alkaa lumi olla jo asfaltin päällä katuvalojen loisteessa kimmeltävää vettä. Jokatapauksessa sain ensi puraisun uusilla nastoilla liukkaaseen tienpintaan ja ilokseni sain todeta, miten hyvin renkaat pitivät. Ero on aikamoinen viime talvena alla olleisiin muutaman vuoden vanhoihin nastoihin :) Tykkään!

comments powered by Disqus