Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi taittuu kohta, ja ajatukset kesärenkaisiin?

Seuraan säännöllisesti accuweather'in pitkän ajan sääennustusta, ja jo pidemmän aikaa tänä talvena se on mennyt melkoisen hyvin oikeaankin. Itse asiassa Forecan lyhyemmissä ennusteissa on ollut enemmän heittoa. No tuon accuweather'in mukaan maaliskuu ei enää talvea tänne lounaiseen Suomeen tuo. Vaan ennemminkin maaliskuun puolivälissä ollaan jo selvästi kääntymässä kevääseen. Ja aprillipäivänä saattaa olla syytä miettiä kesärenkaita? Kevät tulisi siis ajoissa, ja tänä talvena ei lunta täällä juurikaan ollut. Mutta niitä nastarenkaille parhaiten sopivia liukkaita sitäkin enemmän.
Itse asiassa kosteat nollan ympärillä pyörivät säät ovat olleet juuri parasta keliä Hakkapeliitan kaseille. Yöllä tien pinnat jäätyvät, ja silloin tarvitaan hyviä nastoja. Kun taas päivällä sulaa, ja etenkin maantiellä vanhojen nastojen ääni saisi kuskin hermoromahduksen partaalle. Kuulemma kaseja saaa nyt katumaasturi-versionakin, joten niissäkin pääsee nauttimaan hiljaisemmasta mutta silti satavarmasta menosta.
Mutta nyt alkaa olla aika ensin valita niitä suvikumeja, ja kaivella ne vanteet valmiiksi esiin. Se kun on ihan turha odotella vappuun, vaan mennä kaupoille Vianoriin jo nyt. Saavat tehdä edes yhdet rengastyöt rauhassa, allelaitto on sitten hetken homma enää. Ja vanteita kannattaa muutenkin alkaa tutkiskella jo nyt. Etenkin jos ne vanteet kaipaa kunnostusta, tai ainakin aluille tehdään se suojaava vahaus (Glymin kultaisella), olettaen, että puhdistus tehtiin jo syksyllä. Nyt pitää itsekin seurata miten se Vianorin renkaanpesukone putsaa talvivanteet. Tosin onhan tuossa suihkittu Sonaxin vannepesua aina ennen pikapesuun ajoa, eli keskimääräistä paremmassa jamassa taitaa ne omat ainakin olla.


Se merkkivalo, joka kertoo aktiivisella vilkutuksellaan, koska olisi syytä käydä rengaskaupoilla.

comments powered by Disqus