Kirjoittaja Jasu Voipio
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi pääsi yllättämään

EI voi oikeastaan retostella sillä, että talvi pääsi yllättämään, mutta niin pääsi käymään. Perjantaiaamuna kuitenkin olin siinä tilanteessa, että lunta oli maassa, Lumia jostain itselleni vieraasta syyystä Beirutin ajassa ja minä tunnin myöhässä tiedostamatta asiaa. Ehdin jo päivitellä feissariin: "Jos ens viikolla niitä talvirenkaita, tai mitä sitä kiirehtimään, ei tuo lumi tuolla kauaa pakkasella tarkene...".

Totuus kuitenkin valkeni lumivalkoisena kun perheen isot pojat väittelivät siitä, että ovatko myöhässä vai eivät. Samsungpoika väitti, että ollaan myöhässä, Lumiapoika otti rennosti ja ihmetteli mistä moinen hätä. Keittiön virallinen aikalähde kuitenkin kertoi koruttomasti, että myöhässä ollaan. Suihkunraikkaana, pää vielä höyryten hyppäsin ruotsalaisvahvistuksen puikkoihin todella tietoisena Hakka V:n rajallisista  liukkaan kelin ominaisuuksista. Painokelvottoman itsekritiikin säestämänä lähdin pihalta varovasti, mutta silti meinasi vastakkainen oja saada saalista. Oli työmatka-ajelusta rehvakkuus kaukana, mutta perille päästiin.

Kesärenkaista oli töissäkin päästävä eroon, iso käsi huoltomiehille, että muista kiireistään huolimatta talvirenkaat oli vaihdettu aamupäivän aikana. Illan ohjelmaksi olin suunnitellut jotain ihan muuta kuin renkaanvaihtoa, mutta kuinka ollakaan, löysin itseni konttaamasta hallissa seurassani appiukko. Kolmeen autoon vaihdettiin renkaat, Mitsu jäi odottamaan testirenkaita, jotka maanantaina on määrä laittaa alle, viimetalvisia renkaita ei talvirenkaiksi voi kutsua, vähän hävettää mennä Vianoriin niiden kanssa.

comments powered by Disqus