Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi meni, ja pääkallokeli tuli

Vielä viime yönä meilläkin oli -10° ja maa valkoisena, mutta tänään aamulla alkoi sade. Se alkoi lumena, mutta muuttui rännän kautta vedeksi. Ja nyt ollaan pari astetta plussan puolella. No kaikkihan voivat arvata, mitä tapahtuu, kun pakkaskylmällä maanpinnalla olevalle lumelle sataa vettä. Pääkadut olivat illalla jo sulia ajourien kohdalta, mutta pikkukadut ja parkkipaikat ovat veden peittämää jäätä. Jos jonnekin oli jotain soraa levitetty, niin se oli painunut muodostuneen jään sisään lumen jäätyessä. Varsinaista suurta luistinkenttää, jossa jalankulku on hengenvaarallista. Pohdin jo, että nyt pitäisi saada parkkipaikka tuohon kotioven viereen, niin ei tarvitsisi köpötellä kieli keskellä suuta montaa metriä. Hokkareitakaan kun en enää omista, joilla pääsisi parkkipaikalta ehjänä kotiin.
Eikä se autoilukaan näyttänyt kaikilla helppoa olevan. Hakkapeliitta kasien kanssa tuntui jopa, kuin olisi oltu ylivarovaisia. Itselläni vain vilkahti pari kertaa "pepunheilutusvalo" hetkeksi kojelaudassa, mutta menossa sitäkään ei huomannut. Lähtösudituksia ei tullut yhtään sen enempää. Selkärankarutiinilla sitä otti lähdöt jo sen tarvittavan verran varovaisemmin tällä säällä. Ja kyllähän nuo nastat oman osansa tekivät, nyt oli se keli kun kiitti taas kerran valintaansa. Juuri näihin säihin nastarengas on se oikein, kun eipä tuota kitkoille ominta pintaa eli lunta näytä tänne etelään tulevan, vaan pelkkää jäätä.
Mutta auttaisikohan se kanssa-autoilijoita, jos me "kasikuskit" laittaisimme poikkeuksellisen hyvästä pidosta varoittavan merkin autoomme? Itänaapurin nastamerkin tapaan, mutta hieman muutettuna. Tarkoitushan on sama, eli kertoa muille paremmalla pidolla olevasta autosta.

comments powered by Disqus