Uusimmat blogijulkaisut

Talvi hiipii yöpakkasina Naruskalle...

Pitkässä kalenterissa syys-lokakuun vaihde alkaa olemaan niitä aikoja, että täällä Lapissa saattaa keli pyörähtää yhtenä yönä talviseksi. Niin ei vielä ole käynyt tälle syksyä, mutta hyvä muistutus saatiin tänä aamuna, kun pakkanen puree aamutuimaan kolmessa miinusasteessa. Autot ovat aamukuurassa, kuten kuvasta näkyy.

Aamun kuurat autojen ikkunoissa, kun mittraissa -3 astetta...

Tänä aamuna ei ollut tarvetta lähteä autolla liikenteeseen, mutta talven varalta piti kokeilla kesän jäljiltä Eber -bensalämmittimen toiminta siltä varalta, että lähiaikoina sitä tarvitaan tosipaikassa. Hyvin lähti käyntiin, vaikka edellisestä käyttämisestä on aikaa vajaat puoli vuotta.

Talvea vasten käytin Lexustani sen verran autosähköasentajalla Sallassa, että sähkötoimisesta radioantennista näpättiin virtajohto poikki, koska antennin nosto- ja laskumekanismi alkoi tenimään viime talven keleissä. Ihmehän se enempi olisi, jos antennimekanismi häiriöttä toimisi näissä pohjoloissa. Antenni jätettiin pysyvästi yläasentoonsa virtapiuhan katkaisemisen ja tulppaamisen jälkeen. 

Tekaisin autosähköasentajan kehotuksesta antennin juurelle vielä tiivistämisoperaation laittamalla mustaa sikaflexiä estämään veden valumisen antennikoteloon antennia pitkin. Asentaja totesi piuhaa katkoessaan kotelon olevan kostea, eli vettä oli päässyt väärään paikkaan...

Vesitiivistys antennille.

Nämä edellä kerrotut talven valmistelut auton kanssa eivät lopu tähän. Lexuksen vuoro on nimittäin saada alle uutta talvirengasta. Niiden aika on näistäpuolin käsillä, kunhan saisin tehtyä päätöksen lähdetäänkö talvelle kahden aiemman talven tapaan kitkoilla vai kokeillaanko nastarengasta.

Lähipäivinä tämä päätös on tehtävä, koska talvi koputtelee selvästi ovella...

HakkaBlue kesärenkaiden paikka on kohta varastossa.

Kesärenkaiden varastoinnin yhteydessä kertoilen kokemuksia niistä, kun takana alkaa olemaan 10000 kilometriä...

Tämän aamun pakkanen muistutti konkreettisesti siitä, että vuodenaika on vaihtumassa. Ja autojen renkaat sen mukana.