Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi ei tänä vuonna yllätäkään autoilijoita?

Tälläkin viikolla saimme keskiviikoksi pakkasaamun myös tänne etelään. Eli kaksi varoitusta on tullut, joten nyt autoilijaa on varmasti muistutettu tuosta vääjäämättä lähestyvästä talvesta. Auton talvihuoltoa ja -varustelua ei kannata siis lykätä yhtään pidemmälle, vaan kaivaa ne lukkosulat, lumiharjat, jääskrapat, lohkiksen johdot ja silikonipuikot esiin nyt, kun on vielä lämmintä ja valoisaa. Plus ne lasinpesurin sekä jäähdyttimen nesteet, onhan niissä pakkasenkestoa?
Tärkein vahauskin pitäisi tehdä vielä nyt. Maalipinta kun kaipaa suojaa talven koettelemuksia vastaan, ja hyvin suojatusta pinnasta lähtee suola sekä kura helpommin pois.
Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä ne talviset renkaat. Mitäs jos niille suotaisiin hetki aikaa jo nyt? Pesu, ja mahdollinen aluvanteiden vahaus. Ilmanpaineiden tarkastus, ja niiden toisten pulttien/muttereiden etsiskely esiin. Ja tietysti renkaiden kunnon tarkastus. Eikä ainoastaan riittävä kulutuspinta, vaan myös rakenteet. Eli ei pullistumia tai vinouksia, jotka kielisivät runkoviasta. Lisäksi vielä nastojen tallella oleminen, eihän jostain renkaasta vain puutu liikaa nastoja?
Onneksi Kasien kanssa elämä on helpompaa: pintasyvyys selviää yhdellä vilaisulla, kun renkaan kulutuspinnassa on ne numerot kertomassa siitä. Eikä nastojen lähtemistäkään tarvitse pelätä, kun kaseissa ne pysyvät paikallaan. Siellä ne ovat nätissä pinossa tallilla odottamassa ensimmäistä kelivaroitusta.

comments powered by Disqus