Kirjoittaja Pasi Aittokumpu
Uusimmat blogijulkaisut

Talven tietää varmasti lähestyvän kun alkaa renkaiden vaihto

Kun eilen illalla aloitin kausittaisen "renkaidenvaihtorupeaman" oman kakkosauton parissa (ja vieläpä naapurin kanssa "kilpaa"), niin siitä sitä sitten tiesi, että nyt se kesä virallisesti on ohi ja talvi on tulossa kovaa vauhtia!

Moni tietysti nyt ehkä miettii, että: "Kumpi voitti, naapuri vai minä?", vastauksena on, että "En kerro! Ähäkutti", mutta sen voin toki paljastaa, että kilpailu ei ollut lainkaan tasaväkinen.Syy: Minulla oli oma viisivuotias poikani innokkaasti auttamassa ja naapurin pojat myös, joten sain etua jo tästä hieman. Koska naapuri on nuori ja hyväkuntoinen ja minä saan jo ikämies-pisteitä (35-vuotta kun olen), niin siksi käytin halpaa sähköistä mutterinväännintä (naapuri väänteli kaikki pultit käsin). Kilpailua ei voinut ottaa siis tosissaan ;). Mutta hyvä suoritus myös naapurilta ja hän vaihtoi kahteen autoon renkaat kerralla...huh... Kakkosautoomme tuli alle Hakkapeliitta 7 -nastarenkaat viimevuotiseen tapaan.

Tänä aamuna kausittainen puristus/rutistus eli renkaidenvaihto-operaatio jatkui siten, että aamulla ani varhain vaihdoin anopin autoon nastarenkaat (Hakkapeliitta 5). Illalla olisi sitten vuorossa omien vanhempien autonrenkaiden vaihto (Hakkapeliitta 7 -nastarenkaat) ja sitten jonakin lähipäivänä tuohon omaan ykkösautoon (Hakkapeliitta 7 -nastarenkaat).

Hyvää kuntoiluahan se on itsellekin, kun noita vaihdettavia rengaspareja on suhteellisen monta...ja jos välillä vielä vaihtelee renkaita edestä taakse, niin saa kuntoilua ympäri vuoden ;)

Tästä on hyvä jatkaa!

Iloista talven odotusta kaikille teille!

comments powered by Disqus