Uusimmat blogijulkaisut

Takaa eteen ja edestä taakse.

On tuo Lexus RX 400h sen verran etupäästään painavampi ja lisäksi suvikeleillä talvea enemmän etuvetoinen, että oli syytä kierrättää renkaita auton alla. Noin kuudentuhannen kilometrin ajojen jälkeen käväisin Lapin Kumin Rovaniemen toimipisteellä parisen viikkoa sitten. Siellä oltiin työnvastaanotossa kanssani samaa mieltä, että renkaita kannattaa kierrättää takaa eteen ja edestä taakse, kuten sitten neljälläkymmenellä €urolla tapahtuikin.

Siirrossa vanteet saivat perusteellisen pesun ja tulinkin siihen tulokseen, että saattaa se keväinen vanteille tekemäni nanoainekäsittely olla tosi hyödyllinen. Pesun jälkeen vanteet hohtivat kuin uudet.

Keskustelin liikkeen työnjohdon kanssa hiukan HakkaBlackien kulutuskestävyydestä. Soratieajossa renkaiden kuluminen on tutkittu olevan asfalttipinnoilla ajamiseen verrattuna 25 prosenttia suurempaa. Toisaalta soratieajo ei minun autoni kokonaiskilometrimäärässä ole kovin montaa prosenttia, kun kotoa kestopäällysteelle on matkaa vain viisitoista kilometriä. Leijonaosa kilometreistä siis tulee asfalttiajosta.

Nyt vaihdon jälkeen on kilometrejä kertynyt parituhatta. Kulutusmillit näyttäisivät olevan tällä hetkellä suunnilleen tasan, kuten kuvista voi päätellä. Takarenkaiden kuva on hiukan epäselvempi, mutta vertailukuvaksi siitä kuitenkin lienee...

Eturenkaan kulutuskuva noin 7000 kilometrin ajon jälkeen.

Ja vertailun vuoksi kuva takarenkaasta, joka siis on pyörinyt ensimmäiset 5000 kilometriä Lexuksen eturenkaana.

Takarenkaan millit.

Täytyy itsellä riittää sen verran viitseliäisyyttä, että muistaa tarkistaa millilukemia. Tarpeen vaatiessa voi saman vaihtoliikkeen tehdä viimeistään siinä vaiheessa, kun HakkaBlackit siirretään talviteloille. Se ei kuitenkaan ole vielä ajankohtainen asia, kun ollaan menossa kesää noin puolessa.

Lapin Kumin asiakaspalvelussa näppäsin kuvan kiinalaisen renkaan mainoksesta. Kaippa se niin on, että pyöreäksi ja mustaksi mainostetun halpisrenkaan menekki paranee, kun mainitut ominaisuudet ovat selkeästi näkösällä...

Mainosteksti puree...

Ajokokemuksia on HakkaBlack 2 SUV renkaista tulossa Norjan vuoristoisilta teiltä, mihin meillä emännän kanssa on tarkoitus suunnistaa pikku lomanpätkälle elokuun alkupäivinä.

Hyvää hellekesän jatkoa kaikille, vaikkakin tätä kirjoitettaessa on jo tiedossa paluu koleaan arkeen ensi viikon alkajaisiksi...