Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Taas valkeata joulua!

Ristuksen komiat kelit, notta! Jokusen päivän sai oikein kuvitella, että talvikin on tulossa, mutta onneksi tämä räntä, loska ja pimeys sai taas ylivallan. Normaalia Suomen kylmintä vuodenaikaa siis – joko ylimielisen kylmää tai naurettavan lämmintä.

Muutaman päivän ajan pääsi kuitenkin jo vähän testailemaan miten Hakkapeliitta seiskat auton alla pitävät, ja pitäväthän ne. Ajokäytös nyt ei sinällään tullut yllätyksenä, koska renkaita on tullut jo aiemmin muiden autojen alla kokeiltua, mutta ehkä konkreettisimmin eron huomasi verrattuna edellisiin talvirenkaisiin. Vaihdoin auton mukana tulleet Gislavedin Nord Frost kolmoset kakkosauton alle talvinakeiksi, ja sanottava on, että pito varsinkin (mustalla) jäällä on nokialaisilla huomattavasti parempi. Näin tietysti pitää ollakin.

Sen sijaan aiemmin mainitsemastani huhupuheina korviini kantautuneita mielipiteitä, että HKPL7 olisi jotenkin vetelä, en voi allekirjoittaa. Eivät ne nyt ajovakaudeltaan aivan Hakka Bluen veroiset ole, mutta asialliset kuitenkin. Ajomelu on miellyttävän pehmeä, ei siis lainkaan niin häiritsevä kuin voisi olla.

Toyotan insinööreille sellaisia terveisiä, että vaikka ajelenkin mahdollisimman automatisoidulla hybridiautolla, niin olisi verrattoman kiva juttu, jos ESP:n saisi pakotettua pois päältä. Väittävät, että nappia ei ole kojelautaan asetettu, ettei vaihdelaatikko ja hybridijärjestelmä sekoisi, mutta kyllä siinä vähän pinna kiristyy, kun ei meinaa kotipihan lumisohjossa päästä sitä viimeistä 10 metrin matkaa enää kulkemaan...

comments powered by Disqus