Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Taas tulvii Pohjanmaa

Hellurei!,

Näin sitä saatiin koko kansan sivistynyt ja hieno juhla, nimittäin Juhannus juhlittua! Ja viikko sen jälkeen tuli juhlittu sen mukana tullutta kuumetta, flunssaa ja keuhkoputken tulehdusta! Aina ei kannata seisoa mela kädessä keskellä uimarantaa, polvia myöten vedessä. Ei edes aamuyöstä. Ja melalla meinaan ihan sitä soutuveneen juttua.

Itse tuli oltua Kalajoen kauniissa maisemissa.. niin ainakin luulin olevani... toivottihan tuo isompikin artisti lauantaina erittäin iloisesti juhlakansaa: "Hyvää juhannusta Himoksen festarikansa!...eiku missä me ollaan?"

Kalajoella tunnetusti rakkautta riittää ja se tuli taas todistettua kun maisemaa vähän aikaa tuijotti. Oikealla erittäin kaunis aurinkonlasku ja vasemmalla nuori oranki pariskunta parittelee luonnossa. Tätä tapahtumaa valvomaan tarvitaan luonnollisesti kolme järjestyksenvalvojaa puskan taakse. Busted!

Ja asiaan. Nyt tässä on pari edellistä blogia kirjoitettu pelkästä vierintävastuksesta. Eiköhän se asia ole loppuunkäsitelty ja aika siirtyä tutkimaan muita ominaisuuksia. Meillä on täälä Pohjanmaalla satanut vettä aika runsaasti viimeaikoina ja renkailta on vaadittu märkäpitoa ja vesiliirto ominaisuuksia todella paljon. Ohessa tallennettu erittäin hyvä esimerkki miten vesiliirto voi aiheuttaa vaaratilanteen yllättäen. Eli kyseessä aika mutkainen n.30km tie, johon muodostuu syviä lammikoita vesisateella.

Eli kyseessä tilanne että auto tulee mutkassa vastaan ja ei ole aikaa väistää lammikkoa ja vauhtia on. Hakka Blue kesärengas malli on suunniteltu erittäin märkiin olosuhteisiin ja se toimii juuri niinkuin pitääkin. Ainakin omalla kohdallani.

Renkaan pito ja vesiliirto ominaisuudet olivat hyvät kyseisessä tilanteessa. Auto hieman ohjautui ojan puolelle mutta ei vaarallisesti. Pito oli nopeasti takaisin tiessä. Testailu jatkuu läpi edelleen ja palataan taas asiaan muutaman päivän päästä. Ciao!

 

 

 

comments powered by Disqus