Uusimmat blogijulkaisut

Syyskesän hiljainen hetki.

Ukka pahoittelee sitä, että luvatusta kertaviikkokirjoittelun tahdista on lipsuttu tällä kertaa. Ja kunnolla. Ja niin pitkän aikaa, ettei se enää kenellekään mene läpi muuta kuin laiskuutena. Kevyeksi puolustukseksi voi tietenkin tarjota sitä, että vähänlaisesti on tullut oltua rengasasioiden parhaalla alueella, eli maantiellä.

Nooh, tauko on nyt pidetty, eikä aikaa takaisin anneta. Parsitaan tiheämmällä tahdilla varsinkin, kun näin syksypimeiden ja talven tullen aihetta enempi löytyykin. Ja aikaa ehkä myös maantielle, kun leirikouluryhmät ja metsästyspoppoot on saatu ruoka- ja majoitushuollettua. Lokakuun loputtua helpottaa.

Renkaiden ja autojen kanssa on lähiviikkoina tapahtunut yksi ei nykyään niin kovin tavallinen juttu. Toki se ei täällä sorateiden alueella tavatontakaan ole, mutta vastaavaa ei muistissa ole tapahtuneeksi pariin kolmeen vuoteen.

Oli nimittäin Mummelin Subarusta yhden mustikkareissun jälkeen seuraavana aamuna Subarun takarengas tyhjänä. Ja tyhjänä sanan varsinaisessa merkityksessä, eli ei asiaa maantielle ennen renkaan vaihtamista. Marjareissulta auto ja renkaat toivat marjastajan kotiin ihan normaalisti, eli rengas oli saanut ilmeisen kivitällin itseensä siten, että ilmat karkasivat loppuun asti muutaman tunnin aikana enimmäkseen kotipihalla.

Onneksi Subarun vararengas on jo Japanista lähtiessä ollut normaalikokoa ja normaalivanteella. Se on tietenkin nelivetoautolle terveellisin ja ehkä pakollinenkin varuste, eikäpä sellaisella niin sanotulla moporenkaalla erityisesti kiinnostaisi huoltoasemalle täältä kairasta ajelemaan lähteäkään. Ajomatkaa kun tulee puolensataa kilometriä minimissään.

Huoltoasemalla ei vielä noina tapahtumapäivinä erityistä kiirettä ollut, joten rengas paikkaantui tubelesspaikalla. Onnistumista voi tarkkailla vasta tulevana suvena, kun Subaru sai alleen Nokian talvirattaat samantien, kun rengastöitä tekemään jouduttiin.

Vaihto-operaatio tehtiin kotioloissa, kun aikaa vaihtohommalle oli enemmän kuin Räikkösellä. Ajankohdallisesti vaihto tapahtui normaalia myöhemmin, kun kesä Lapissa on jatkunut poikkeuksellisen pitkälle.

Ensilumia ei vielä ole kotikenturan tasalla nähty, vaikka rännänroipetta nähty onkin. Ajan kysymys vain on, milloin talvi sieppaa otteeseensa. Viikon koillistuulinen jakso siitä jo purevasti muistutti.

Ukka palailee kirjoituskoneen äärelle lähisinä aikoina. Samaa voi, anteeksi vain, suositella myös muutamalle muulle bloggaajalle. Montaa kirjoitusta ei Ukan pikän tauon aikana tänne sivustolle ole tipahtanut. Eikä niin kovin monelta kirjoittajalta. Niskasta kiinni siis melkein kaikkia! Mukava on varsinkin pitkinä syksyiltoina lueskella maantiekokemuksia ympäri Suomea.