Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Syksy saapuu...

Eilen yhden aikaan yöllä kotiin ajaessani töistä valtatie 17:ää, seurailin aika tiukkaan ulkolämpötilamittaria. Alimmillaan se kävi +2.5 asteessa, ja mietin sitä petollista mustaa jäätä jolla tuskin kesärenkailla on mukavaa. Mustan jään kammo varmaan jäi vuosien takaa kun kavereiden kanssa lähdettiin yöllä käymään Nilsiässä ja erään mäen päällä auto irtosi tiestä, pitkän tuntuisen ajan ja monen heittelyn jälkeen päädyimme perä edellä koivuun ojan pohjalle. Siinä säikähti kaikki, ja vasta tielle kavuttuamme huomasimme miten petollinen se musta jää oli; emme pysyneet edes omin jaloin pystyssä tiellä liukkauden takia! Onneksi selvisimme säikähdyksellä, mutta autohan siinä meni... (jonka kaveri kyllä laittoi vuoden sisällä kuntoon ja on taas ajossa).

Tuon kokemuksen kertasin aika monta kertaa eilen töistä ajaessani kotiin, --> pudotin nopeutta huomattavasti. Kesärenkailla mustalla jäällä ei hirveästi ole ESP:lläkään apua. Autohan on turvallinen mutta ei sitä halua kokeilla että miten se irtoo tiestä :D

Mustan jään varomisen lisäksi ne hirvetkin on liikenteessä, onneksi minun eteen ei ole vielä yllättäen sellainen ole tullut. ..Täytyy koputtaa puuta ettei niin käykkään..

Mutta, uusia renkaita innolla odottelen että pääsee testaamaan ja antamaan palautetta, jospa tuo keli ei vielä pakkasen puolelle mene ja välttyisi siitä petollisesta mustasta jäästä, varsinkin kesärenkailla :)

comments powered by Disqus