Kirjoittaja Antti Luukkanen
Auto: Audi A5 Quattro
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta 8
Sijainti: Hämeenlinna
Uusimmat blogijulkaisut

Suvigummi talvigummi - syndrooma

Niinhän se on, jokavuotinen syksyn suosikkipuheenaihe pysyy varsinkin etelän ihmisten huulilla jälleen pitkään lämpötilan vaihdellessa sinne ja tänne. Jotkut retostelee, "etten minä ainakaan vaihda talvirenkaita ennenkuin on metri lunta maassa". Ikäänkuin se olisi jonkinasteinen rohkeudenosoitus.

No onhan se, nimittäin osoitus tyhmänrohkeudesta ja välinpitämättömyydestä itseään & muita kohtaan. Toisaalta, varsinkin tämä vuonna on helppo huudella, kun Rukan reissun vuoksi laitoin nastat alle jo niinkin aikaisin kuin 10.10. Olin jo aikeissa lähteä matkaan kesärenkailla, mutta parin edeltävän päivän sääennusteet muuttivat suunnitelmat viime metreillä.

Onneksi niin, koska juurikin reissupäivänä lappiin tuli talvi, lunta oli maassa lähes 10cm ja pakkastakin joka päivä. Myönnettäköön, että muutamana lämpimimpänä päivänä reissun jälkeen etelässä mietti jälleen suvikiekkojen allelaittoa. Olikos tässä kirjoituksessa joku pointti.? Hmm - no kaippa se oli olevinaan se, että aamupakkasien vuoksi ne talvirenkaat olisi pikkuhiljaa hyvä laittaa alle.

Ja ennen ko toimenpidettä kannattaa myös tarkistaa renkaiden kunto, niin matka taittuu mukavan turvallisesti.

comments powered by Disqus