Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Suomi on hyvä maa ja Mersu kulkee kovaa...

Katselin yöllä netistä CNN ja NBC kanavia. Tuli mieleen Mersuajelu Saksassa syyskuussa 1980.

Olimme Münchenin lähellä Markt Schwabenissa opettelemassa painevalumuotin  vakuumilaitteen käyttöä. Sellainen oli hankittu painevalimoon Joensuuhun  monimuotoisten painevalukappaleiden laadun huokoisuuden eliminoimiseksi.

Tehtaan omistaja Herbert Thurner oli hyvinkin innostunut autoihin. Syystäkin, sillä hän  toimitti mm. BMW:lle ja Mersulle alumiinisia osia moottoreihin. Hän oli myös  Keke Rosberg fani.

Työpäivän jälkeen hän halusi, että menemme illalliselle keskikaupungille ja nimenomaan Oktoberfest alueelle. Oli niiden aika. Hyppäsimme autoon ja jonkin aikaa  tasaisesti kuljettuamme moottoritiellä parinkymmenen kilometrin matkaa tajusin  katsoa nopeusmittaria. 230km/h! Eikä tuntunut autossa yhtään. Kysyin mikä  Mersun malli tämä oikein on, kun kulkee niin tasaisesti. Hän vastasi  jotain ja jatkoi ”mutta olen erikoistilauksesta pyytänyt jättämään kaikki merkit autosta pois. Et näe  ulkoapäin muuta, kuin että tämä on tilava MB. Ei houkuta varastamaan.” Oli  todella tasaista kyytiä sen muutaman minuutin, jonka matka kesti. Renkaista en  osaa sanoa muuta, kuin että olivat hyvät ja leveät. Olisi ollut Hakka Black paikka.

Kun pääsimme perille, isäntämme sanoi: ”jos eksytään toisistamme, niin tavataan tällä  portilla tämän roskakorin vieressä tasan klo 18. Alue on suuri ja täällä on  paljon väkeä – kymmeniä tuhansia, eksyminen voi tapahtua hetkessä.”

Kävimme syömässä ja tutustumassa siihen mitä oikea Oktoberfest on. Laihoja miehiä,  jotka ovat nielleet kokonaisen jalkapallon. Rotevia naistarjoilijoita, jotka kantavat ämpärillisen olutta isoissa mukeissa molemmissa käsissään pöytiin.  Uskomaton näky.

Kokoonnuimme portille roskakorin viereen sovitusti klo 18 ja Herbert Thurner ajoi meidät taas takaisin hotellille vauhdikkaasti.

Seuraavana päivänä Oktoberfest alueella räjähti pommi. Tasan klo 18. Portin viereisessä roskakorissa. Juuri meidän treffipaikallamme.

Olimme onnekkaita. Kyllä Suomessa on hyvä olla.
Osanottoni Bostoniin.

comments powered by Disqus