Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Suola -suojaa Mersulle.

Keski-Suomessa jatkuu edelleen mustat kelit.. lunta on välillä ollut pari senttiä mutta kaikki on sulanut pois. Joten välillä on päässyt ihan asiaankin testirenkaiden suhteen, koska on todella ollut liukasta! Mutta hyvin on pito riittänyt ja vähän kokeiltukin sitä pitoa että missä vaiheessa auto ottaa "luisun" kiinni. Mersu päästää luisun tiettyyn pisteeseen ja jos ei kuljettaja tee luisulle mitään niin sitten tietty rengas jarruttaa ja luisu loppuu heti. Tuo on sinänsä jännää kokeilla että miten pitkälle se luisun päästää. Omalla kohdalla ainakin en uskalla siihen luottaa täysin vaikka se onkin hyvä järjestelmä, automaattisesti sitä vaan ottaa itse luisun kiinni. Mutta kyllä saa olla vauhtia esim mutkassa ennenkuin tuntuu että nyt irtoo, sitä on joutunut vielä kaasulla "auttamaan". Tosin tuota kokeilua en tee ns. pimeissä mutkissa, vaan niin että näen mutkan taakse että tuleeko ketään vastaan.Renkaat on olleet hyvät.

Eilen sain vietyä autoni vahaukseen että tuo maantiesuola ei tee sille pahojaan. Sunnuntaina sitten saan Mussuni kotiin kiiltävän ja liukkaan maalipinnan kanssa. Täytyy sitten valoisan aikaan napsailla taas kuvia siitä :)

Mutta, tällaista täällä, ei silleen mitään uutta. Lunta odotellaan kovasti testien suhteen ja myöskin rakkaan Moottorikelkkailu -harrastuksenkin takia. Meillä on Juankoskella sellainen "Tiimi", jossa on pari kilpakuskia mukana jotka ajavat SM-Enduroa ympäri Suomea, Me ollaan siinä miehen kanssa mukana osien tekemisen suhteen kun ollaan kummatkin Koneistajia. Itse myös haaveilen tuosta SM-Enduron kilpailu-urasta, ajoin viimevuonna Lieksassa naisten sarjassa yhden osakilpailun, mutta se keskeytyi Kelkan hajoamiseen viimeisellä Erikoiskokeen aikana. Kyllä minua potutti... :D Mutta kun Kelkkani on vanha ja väsynyt entinen kilpailu -kelkka, aikansa elänyt tuolla uralla. Pitäisi saada uusi peli alle niin sitten vaan Suomea kiertämään ja ajamaan kilpaa Lady -luokkaan. :)  Mutta lumien suhteen vaikuttaa tuo harrastus nyt huonolta, kun taitaa tulla musta Joulukin... :/

comments powered by Disqus