Kirjoittaja Carl Irjala
Uusimmat blogijulkaisut

Still Going Strong

Myrskytuulet on viime aikoina puhaltaneet rengasalalla ja aina uutiskanavien jutut ei ole ollut niin kaunista luettavaa.

Menneen talven sää on ollut kummallinen, ainakin täällä Kymenlaaksossa. Talven aikana oli mm. tarkoitus lähteä ulkoiselle Suomenlahdella valokuvaamaan hylkeitä mutta heikon jäätilanteen takia tämä jäi pelkäksi haaveeksi.

Talvirenkaita on tarjolla joka lähtöön. Niin paljon, että luulen monien autoilijoiden pohtineen mikä on parasta ja kannattaa ostaa.

Valinta ei aina mene ihan putkeen ;)

Ajan nyt kolmatta vuotta Nokian Hakkapeliitta 8 -talvirenkailla ja kyllä ne ”still going strong” (suomeksi: edelleen voimissaan!). Talven aikana olen ollut paljon luonnossa valokuvaamassa ja näillä matkoilla on hyvät renkaat ollut ratkaisevassa asemassa projektien toteutumisessa. Ensiksikin on tietysti ollut tärkeää päästä mahdollisimman lähelle kuvauskohdetta. Ja sitten on päästävä myös pois sieltä, joskus jopa lumikinoksien alta. Mikä on sitten avain siihen, että renkaat pitävät pitonsa vuodesta toiseen?

Rengasvalinta on ollut helppoa.

Tässä muutama:

  • Pidän aina renkaat ja vanteet puhtaina (pelkällä lämpimällä (+55) vedellä on mahdollista suorittaa pesu (sellaiselle tarkoitetulla paikalla) jopa -10 asteen pakkasella.
  • Tarkistan renkaiden ilmanpaineet usein, varsinkin jos lämpötila vaihtelee paljon ja usein. Joskus saattaa olla, että tarkistan ne päivittäin.
  • Noudatan liikennesääntöjä ja vältän hurjastelua ja turhia ohituksia. Tämän takia on renkaissa edelleen kaikki nastat tallessa.
  • Pyrin säilyttämään kaikissa tilanteissa maltin sekä hyvin rauhallisen ja harkitsevan ajotavan.
  • Otan myös toisten kuskien tarpeet ja tunteet huomioon liikenteessä.
”Myrskyn jälkeen on poutasää.…”

Tästä on hyvä jatkaa. Pysy kanavalla!

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus