Kirjoittaja Terhi Puusaari
Uusimmat blogijulkaisut

***** mä vihaan loskaa..

Niinhän tuo Vaasalainen koko kansan tuntema punk-bändikin laulelee. Kukapa siitä loskasta tykkäisi?

Oli jo välissä niin ihanat kelit. Lumi toi valoa ja lyhyilläkin ajovaloilla näki penkat hyvin. Ulkoilusäät oli mitä ihanimmat. Auton sai laittaa oikein lämmitykseen ja hypätä sitten valmiiksi lämpimään autoon ajelemaan. Oli oikea talvi! Tietysti tiet oli jäässä, mutta entäpä häntä. Onhan meillä talvirenkaan! =)

Nyt sitten lämpötila +2. Lumi, jota jo ihan hyvin Keski-Pohjanmaallekin kerkesi sataa, sulaa pikku hiljaa pois. Pikkutiet, ne harvalla aurauksella olleet, ei jaksa kannatella autoa. Eilenkin mummulaan mennessä oli piteleminen, että kapealla tiellä pysyi vaikka mittari näytti vain n.20km/h. Auto puski ihan mihin itse halusi... Huomasin kyllä, että lujempaa ajaessa auto pysyi paremmin oikeilla raiteilla. Silti himmailin sillä ajattelin, että eipä mennä niin syvälle ojaan, jos vauhtia on vähemmän. Parissa kohtaa edellisen autoilijan jäljet meni jo ihan lähelle ojaa. Pysyin kuitenkin tiellä.

Isoilla teillä ei ole loskaa, mutta märäthän ne on. Yöaikaan tiet jäätyy ja on jo illasta liukkaat. Kyllä kotiin päin ajellessa oli ihan jännitystä, kun tunsi auton välillä liukuvan - ei rullaavan. Mutta ei sentään niin paha, kuin syyssateilla viittä-vaille-sakkorenkailla! Siihen verrattuna, ei ollut mitään hätää. Mutta ehkä sliksit kesärenkaat vesisateella ei ole ihan oikea vertailu kohta uusi nastoille talvikelillä.

Kurjasta loskakelistä huolimatta olen edelleen renkaisiin tyytyväinen, vaikka se yksi ei sitä soratietä kestänytkään. Taas täytyy huomauttaa, että onhan minulla autokin vaihtunut enkä siis voi ajotuntumaa viime talveen verrata ottamatta huomioon tätä seikkaa. Voin arvostella vai kokonaisuutta ja se saa kyllä kehut. On sitten nelivetoisen CR-V:n tai uusien Hakkojen ansiota niin ajelu on ollut nautinnollista! Viimetalviset pelkotilat tienpäällä ei ole  toistunut. Vaikka ei nyt olla vielä ihan pahimpia kelejä nähtykkään...

comments powered by Disqus