Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Sovinistisika

Ciao!

Nyt on saatu ajettua uudet renkaat "sisään". Takana on 2000km kymmeneen päivään ja kuten aika moni huomasi, tässä viimepäivinä on satanut vettä erittäin runsaasti. Oisittepa nähnyt sen hymyn mun naamalla kun maantiet rupesivat tulvimaan syvimmistä urista. Ja tämä ei ollut sarkasmia.

 

Eli toisinsanoen, testiolosuhteet olivat aloitukselle loistavat. Tiedän että mainospuheet on perseestä ja kansa kaipaa oikeaa tekstiä. Eli täytyy renkaissa olla jotain huonoakin eikä vain pelkkää hyvää. Täytyy myöntää että tämä Hakka Blue malli aiheuttaa sen haukkumisen suhteen paljon haastetta. Pito oli koko reissun ajan erittäin hyvä ja vesiliirtoon oli melkolailla mahdotonta saada normaalinopeuksilla näitä renkaita. Kun tein äkkijarrutuksen 100km/h vauhdista, auto pysyi suorassa ja ote tiehen oli todella hyvä!

Ainut asia mistä näin alkuun voin valittaa, on näiden renkaiden vierintävastus. Olen oppinut ennakoimaan todella hyvin omasta mielestäni risteystilanteet, liikennevalot sun muut. Autoni on automaattivaihteinen niin tällä laitteella ei tehdä niin tehokasta moottorijarrutusta kuin manuaalilla. Tämän takia olen pitkään käyttänyt tutuissa risteyksissa tiettyjä kylttejä/kohtia kiintopisteinä ja niiden kohdalla vapauttanut kaasun. Auto on tämän seurauksena rullannut pitkän matkaa ja vauhti hidastunut sopivasti pysäytykseen. Tämä säästää polttoainetta runsain määrin. Nyt kiitos uusien Nokien Renkaiden, nämä kiintopisteet ovat turhia kun auto rullaa paljon PALJON pidemmän matkan. Eli valitan niinkuin nainen tästä kun en muuta keksinyt (anteeksi, olen sovinistisika ja tiedän sen) :D

Mut uusille seikkailuille!

(Sovinistisika=Halveksii naisia ja pitää miehiä naisia parempina. Sellainen entisestä maatalousyhteiskunnasta [isäntä/emäntä] kotoisin oleva reliikki..)

 

comments powered by Disqus