Uusimmat blogijulkaisut

Soratiellä pitää olla virtuoosi...

Ei pidä repimän kaikkia irti autostaan, kuten siinä Somerjoen ikivihreässä. Kiire nimittäin kääntyy äkkipyssäykseksi, kuten tällä kertaa Naruskatiellä sattui thaimaalaisten marjanpoimintaporukalle. Valtionrautateiden vanha farmari kellahti viikonpäivät sitten neljän marjanpoimijan kanssa katolleen sen jälkeen, kun se jäljistä päätellen ensin oli seilannut tien puolelta toiselle irtosoralla.

Tilannehan on tuiki tavallinen, jos auton ohjattavuuden yllättäen menettää, kun kaarteessa yleensä ulommaiset rattaat irtoavat pidosta. Hätäinen korjausliike ajauttaa monasti päinvastaiselle puolelle, jolloin sivuttainen jojoliike onkin valmis.

Tapahtumapaikalle sattunut yksi Retkeilymajan asiakas sai omaksi ja thaimaalaisten onneksi todeta, että kukaan autossa matkustaneista ei ollut saanut pikkukolhuja kummempaa itseensä. Paikalla kävi kuitenkin sairasauto, palokunta ja poliisitkin, joten asia saatiin päiväjärjestykseen.

Täällä Naruskalla alkaa laajempikin soratien kunnostus. Parinkymmenen kilometrin matkalla on ojat kohta siistitty kaivinkoneella. Kolmisen viikkoa samalle pätkälle ajetaan seuraavaksi uutta mursketta, joten ennen tien tekeentymistä on irtosoran kanssa ajeltava maltilla, ettei lipsahda.

Hillasadon vuoksi täällä ei kiirehtiä tarvitse, koska niitä on vähänlaisesti. Mustikkaakin tulee etelämmäksi Naruskaa paremmin, joten niidenkään vuoksi ei kannata soratiellä läsy lavassa hurjastella. Pari elokuista hallyötäkin on Naruskalla viime viikolla jo nähty, joten vähiä marjoja kurittaa kauniiksi lopuksi vielä hallakin.

Naruskan ruskaretkelle tänne voi tulla korjattua tietä pitkin rauhallisesti, että ehtii maisemista nauttimaan. Ruskahan on, jos joku sitä ei satu tietämään, syyskuun 10. päivä kello 14.00.