Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Snapskan ja mitattu 'second opinion'

Omien työntömitalla tekemieni mittausten lisäksi halusin 'second opinion' - tarkentavan toisen tuloksen renkaideni kunnosta. Mittaus onnistui eilen, kun pääsin ajamaan Turun Stockmannin parkkihalliin ja Snapskanin läpi ulos. Tässä tuloksia:

 Rengasraporttisi, 14.8.2018
Mitattu kulutuspinta kun turvasuositus kesärenkaille on 4 millimetriä
3 mm Kulunein mitattu renkaasi Huomio - Kuluneet renkaat!

Tarkempi 3D-skannattu tulos renkaistasi.
 

Etu vasen
Etu Oikea
Taka Vasen
Taka Oikea

Tulosten tulkinta ja SnapSkanin suositus

Renkaasi ovat kuluneet. Suosittelemme, että harkitset uusien renkaiden hankkimista. Kiinnitäthän huomiota ajotapaan ja ajonopeuteen erityisesti kun tienpinta on märkä. Jos tarvitset apua mittatulosten tulkitsemisessa, voit aina ottaa yhteyttä omaan Vianoriisi.

Jarrutusmatka renkaillasi Kesärenkaat märällä tienpinnalla, nopeus 80 km/h
32,7 m Sinun renkaasi
25,4 m Uudet renkaat

Nykyiset renkaasi pidentävät jarrutusmatkaa noin 7 metriä verrattuna uusiin. Lähde: TM 16/2016.

--

Mielenkiintoinen lopputulos, koska mittaus on tarkempi mihin itse pystyn tavallisella työntömitalla. Vastaaviin tarkkuuksiin tarvitsisin digitaalisen syvyysmitan - tönärin erikoisversion. Teoriassa renkaat ovat ajokelpoiset ja eivät missään tapauksessa sakkorenkaat, MUTTA 'suosittelemme, että harkitset uusien renkaiden hankkimista ' on hyvin aiheellinen huomautus ja todeksi havaittu vesisateessa. Lisäksi vanhat Misukat käyttäytyvät huonommin sateessa kuin vastaavasti kuluneet Nokialaiset. Minun mielestäni.

Snapskan vahvisti mielipiteeni siitä, että vaihdan alle uudet kesärenkaat ennen syysateita. Nokian Hakka Blue2 SUV.  PISTE.

 

comments powered by Disqus