Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Skoottereita ja tiesuolaa, kiitos!

Vuosi 2014 on tätä kirjoittaessa alle kahdenkymmenenneljän tunnin päässä.
Lunta ei ole, eikä tule.

Historia tulee kuitenkin toistamaan jälleen itseään ja pakkaset saapuvat tammikuun aikana. Ei tarvitse omistaa sammakkoa saati ansaita ennustajan titteliä ilmoittaessaan, että kuukauden päästä ilma on kylmempi ja hyvin todennäköisesti lunta on satanut ainakin muutamaan otteeseen liikennettä ja autoilijoita häiritsemään.
 

(Harvemmin joulukuun lopussa ajetaan Helsingissäkään skootterilla)


 

Harmillisen lauhkeaksi osunut talvenalku on jättänyt Hakkapeliitta-testin toistaiseksi laihaksi. Kitkarengas-autoilijat sekä ne harvalukuiset kesärengas-autoilijat ovat osuneet rengasvalinnoissaan nappiin. Onnittelut heille!
 

(Tummanvärinen auto paljastaa suolankäytön)


 

Mutta jotain on jaettu meille kaikille, ainakin täällä Pääkaupunkiseudulla. Nimittäin tiesuolaa.
Valkoinen auto menettää kiiltonsa (siis jos ei ole jo ehtinyt menettää kiiltoaan niissä viidessäkymmenessä harjapesussa), mutta tumma auto on melko rehellinen. Vaaleat raidat, jotka olemassaolollaan viestittävät liuotinpesun tarpeesta sekä sen useamman hien täyttämän tunnin vieneen vahauksen turhuudesta. Tiesuolan käyttö toki työllistää, mutta viimeisen kuukauden aikana mielestäni olisi pitänyt olla enemmän lomautettuja - eivät ole olleet etelässä edes sivummalla sijaitsevat kujat jäisiä saati liukkaita.

Tammikuu tekee tuloaan ja kuten aiemmin mainitsin, niin lumi ja pakkaset ovat varmoja - aivan kuten venäläiset lomailijat. Ja heillä on useimmilla allaan Hakkapeliitat.

 
 

comments powered by Disqus