Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Sinisen ensipuraisu

Jo koitti huhtikuun viimeiset hetket ja oli aika vaihtaa edellisen kesän jo pitkälle kuluttumat renkaat uudempiin.

Renkaiksi valikoitui testipohjaisesti Nokian Hakka Blue. Samalla vaihtui testiauto enemmän liikkuvampaan ja perinteisempää rengaskokoa

(225/55 vannekoossa 16, nopeusluokka W)

suosivaan malliin. Jäljellä oleva, tai vasta alkava, kesärengaskausi tulee sisältämään reilun määrän kilometrejä ja vauhtia, todennäköisesti myös vaarallisia tilanteita.
 

(Oranssi Helsingin Herttoniemessä houkutteli sinisen ratsun paikalle.)


 

Tieni vei jälleen ensimmäisellä kerralla miellyttäväksi paikaksi kokemaani Herttoniemen Vianor:iin.

Marraskuuhun verrattuna suurin muutos Vianor:illa oli viiksien vähentynyt määrä. Päätin silti jäädä. Ajanvarauksella toimiessa autoni meni suoraan työn alle ja sain kehotuksen ottaa rauhallisesti. Kahvia juodessa oli aikaa tutustua ensin nykyisiin Nokian kesärengas-malleihin, kiroilla menneen talven vähälumisuutta rengasvertailun näkökulmasta ja sen jälkeen esittää kysymyksiä aiheeseen liittyen - ja varsinkin niihin liittymättömiä.
 

(Auto sellaisessa esteettisessä muodossaan, jollaisessa en halua sitä kadunvarresta löytää.)


 

Ennen uusien renkaiden asennusta jokainen vanne kävi tuttuun tapaan pesukoneessa. Pesukoneen yksinkertaisuus, nopeus ja lopputulos aiheuttivat toisella tapaamiskerrallamme tosin lähinnä ärsytyskynnyksen nousemista. Sekunneissa mielessäni ehti vilahtaa ne lukuisat kerrat kun valitsen jonkun kymmenestä vannepesuaineestani, uhraan käsieni hygienian ja epäluonnollisessa työskentelyasennossa tunnen sieraimistani sisään astuvan liuotinpesuaineen päätä sekoittavan vaikutuksen - aina vain uudelleen.
 

(Blue:ta odottamassa rengaspesukoneen jäljiltä.)


 

Herttoniemestä lähdettyäni renkaat pääsivät ensimmäiselle testipäivälleen. Noin 200 ensikilometrin aikana renkaat tuntuivat juuri sellaisilta kuin uudet renkaat tuntuvat. Meno jämäköityi ja oli tasaista. Kaupunkiajoon keskittyneet ensikilometrit eivät vielä tarjonneet mainitsemisen arvoisia eroavaisuuksia aiemmin käyttämiini renkaisiin, mutta myös sään suhteen kosteaksi muodostuva vapunaika ja tuleva kestotesti tulevat varmasti tuomaan eroavaisuuksia esille.

Niitä odotellessa.

 
 
 

comments powered by Disqus