Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Seiskoilla taittunut matka :)

Keski-Suomessa pakkaset ovat väistyneet toistaiseksi, ulkolämpötilamittarit näyttää tälläki hetkellä 0.5 astetta plussan puolella. Tosin viimeyönä kotimatka taittui kolmen asteen pakkasessa, mikä tekikin tienpinnasta mielenkiintoisen; sitä luulis että päivällä olevan lämpötilan jälkeen yöllä pakastuessa tiet olisivat liukkaita, Mutta ei, ei mitään tietoakaan liukkaudesta. Itseasiassa taisi olla parhaimpia kelejä ajella autolla.  Niin, ja se kuutamo! Todella kirkas täysikuu, muutama pilvenhuntu liikkui vaan nopeesti kuun ohi. Oli pakko ihan pysähtyä tuolla korvessa ja ihailla pelloilla lumen pinnalla heijastavaa kuun valoa... Ainut mikä oli häiriöksi oli se kun taustapeiliin välillä vilahti kirkas valo, tottahan sitä luulee että on muitakin autoilijoita matkalla jonnekkin, mutta kuuhan se oli jo sieltä heijasteli.

Tuossa laskin Mersun huoltovihkosta huvikseen Hakkapeliitta 7: lla ajetut kilometrit. Kaikkiaan viime talvikin mukaan laskettuna niillä on ajettu 29 500km.  Tänä vuonna on tullut kilometrejä vaan 9000 km, tuntuu yllättävän vähältä, kun viime vuonna ajoin tuon 20 000 km.. mutta onhan tässä vielä kuukausia kesärenkaiden vaihtoon. Renkaat ovat edelleen toimineet todella moitteetta noiden kilometrienkin jälkeen. Ainut miinus on se että niihin on oppinut luottamaan tosi paljon, ehkä liikaakin, sitten kun sattuukin jotain sen takia että luottaa liikaa niin... (koputtaa puuta, eli päätään). No ei tosi, renkaat on todella hyvät edelleen.

Näin loskakelien saapuessa tulee autoilijoille ilkeä kiusa mukana. Loska kertyy eturenkaasta etulokasuojan takaosaan,  ja paakkuuntuu lopulta sinne tehden sellaisen möykyn liki maahan asti. Jos ei sitä muista potkaista siitä ja antaa sen jäätyä, Se voi tehdä pahojakin vaurioita autoon monttuun ajaessa kun jäämöykky osuu maahan. Mun autossa ainakin seloskan kertyminen on ihan järkyttävää! Sen unohtaa tuolla tiellä ajaessa, mutta muistaa sitten kun tulee monttu jossa auto niiaa. Kamala rysähdys edestä ja sitten vaan toivomaan ettei hajottanut mitään.. sitten sitä kiukuspäissään menee ja potkaisee sitä jäätä jalallaan että irtoisi, lopputulos on se että hypit yhdellä jalalla tiellä kun toisesta meni varpaankynsi. Että näin. Pitäkää lokasuojat puhtaina.

comments powered by Disqus