Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Sateen ihanuus

Toukokuu lähenee loppuaan ja hellepäivissä laskettuna ollaan viime vuotta jäljessä.

Tuttuun tapaan myöskään menneenä maanantaina ei torilla tavattu kuin marjanmyyjiä. Arkeen paluu karvaan sunnuntain jälkeen luo yhtä hauskan ilmapiirin kuin demarien puheenjohtajan valinta.

Runsaan viikon aikana sääolosuhteet ovat vaihdelleet kuin odottavan morsion mielialat. Kevyesti alkanut kesä siirtyi hetkessä useamman päivän helleaaltoon vain kylmetäkseen jälleen vesisateita varten. Juuri niitä vesisateita, joita odotinkin ostaessani terassin kunnossapitoon auttavaa puuöljyä.
 

(Taivaan väri kertoo kesän siirtyneen.)


 

Autolla liikkuvalle vaihtelevat kelit suovat hieman arjen piristystä. On uskomatonta huomata, kuinka kesäisen vauhdikkaat ajonopeudet laskevat enemmän kuin valtion verotulot kun taivaalta sataa pisarakin vettä. Kahden pisaran aiheuttama muutos liikenteessä nostaa jo omaa verenpainettani kolme pykälää.

Tätä kirjoittaessa

Hakka Blue

:t ovat keränneet rengasmatkamittariinsa 8600 kilometriä. Kuivan kelin renkaana en edelleenkään löydä merkittävää eroa yhtä uuteen kilpailijarenkaaseen, mutta märällä kelillä ainakin luulen pidon ja ajokäyttäytymisen säilyvän tarkempana ja parempana hieman oikeaa jalkaterääni suoristaessa. Ajokäytös pysyy ennustettavan hyvänä, eikä ohittaminen kaarteessa tunnu itsetuhoiselta ajatukselta.
 

(Kun tiet ovat kuivat ja ajonopeudet nousevat, niin heikoimmat viedään parempaan talteen.)


 

Sää jatkuu epävakaana ja tietyöt lisääntyvät tasaisesti. Onneksi jalkapallon MM-kilpailut lähenevät päivä päivältä ja deflatiivisen talouskurimuksen seurauksena kaasugrillejä saa jo nyt kohtuullisella alennuksella.

Kyllä tästä vielä kesä saadaan.
 

(Maakuntamatkailua helsinkiläisittäin.)


 
 
 

comments powered by Disqus