Uusimmat blogijulkaisut

Sataeuronen kotiutui.

Eipä sitä aina voi arvata, miten monimutkaiseksi yksinkertainen asia käännähtää, kun se lähtee kirjallisessa muodossaan kierrokselle sen jälkeen, kun suulliset puheet eivät päde. Jatkokertomusta ei luulisi syntyvän satasen pikiputsauksesta, mutta saadaan se syntymään, kun aletaan keppuroimaan.

Edellisessä jaksossa kirjoitin, ettei kuopiolainen Piki-Team OY suostunut maksamaan putsauslaskua ELY-keskuksen Ukalle lähettämän kirjeen mukaisesti. Piti sitten kääntyä asian suhteen uudelle kierrokselle, eli ottaa yhteys YIT:n Rovaniemen konttuuriin, jonka aliurakoitsija kuopiolaisfirma tässä pikiurakassa on. YIT:n yhteyshenkilö Esa Pöyliön palattua kesälomaltaan laitoin hänelle sähköpostin, jolla ilmoitin edelleen odottavani suoritusta.

Pöyliö ilmoitti vastauspostissaan, että laittaisin vielä yhden maksukehotuksen Piki-Team OY:lle ja, ellei siellä maksuun suostuta, maksaa YIT satasen. Tein tietenkin työtä käskettyä ja kirjoitin Kuopioon sähköpostin, jolla pyysin suoritusta. Sieltä tuli bumerangina kirje takaisin. Vastauksesta oli jo luettavissa  kevyttä vittuiluakin Ukan menettelystä tässä asiassa. Kirjeellä muun muassa peruttiin jo aiemmin luvattu viidenkympin korvaus, jota kompromissina Kuopiosta oli tarjottu ja johon Ukka ei suostunut. Nyt luvattiin viimeisellä kirjeellä vain pullolinen pesuainetta. Viestissä sanailtiin myös Ukalla olleen aikaa kirjelmöidä ja kulkea tämän asian vuoksi pitkin Lappia. Kuopiossa unohdettiin tai ei tiedetä, että valitettavasti lähin puhdistuksen suorittava yritys löytyi Rovaniemeltä. En myöskään asioinut puhdistusfirmassa pelkästään tämän asian vuoksi, vaan samalla hoitelin muitakin kaupunkiasioita, joita Rovaniemeä lähempänä ei saa hoidettua. Ajankäytöstä ja muusta vaivannäöstä ei Ukka vaatinut mitään korvausta keneltäkään, vaan ainoastaan maksetun puhdistuslaskun korvaamista.

Vastauspostissa Piki-Team OY:lle Ukka ilmoitti sitten YIT:n viimeisen kannanoton siitä, että pääfirma YIT on luvannut maksaa korvauksen lyhentämättömänä. Enää tarvitsi vain lähettää maksuyhteysposti YIT:n pääkonttoriin, jolta korvaus muutaman päivän jälkeen sovitusti napsahti tilille.

Tästä tapahtumakokonaisuudesta ei nyt tiedä, onko tämä hyvä esimerkki varsinaisesti mistään. Ukka meni tunti tapahtuman jälkeen tienpitäjän edustajan Destian konttorille Rovaniemelle, kun Rovaniemen ensimmäisellä pysähdyspaikalla ilmeni pikiroiskeiden lianneen koko kyljen autosta. Pikifirman mielestä olisi pitänyt heti pysähtyä tapahtumapaikalle ja puhdistuttaa auto niillä miehillä, jotka pikeä tietyömaalla olivat tielle levittämässä. Tällainen tietämys Ukalta puuttui. Ja epäilen, etteivät maantien kulkijat kaikki muutkaan asiaa olisi pikifirman mielen mukaisesti osanneet asioita hoitaa. Jälkeenpäin olen tutkinut myös esimerkiksi Piki-Team OY:n kotisivut, joilla niilläkään ei ole mitään ohjeistusta siitä, miten mahdollisessa ongelmatilanteessa tai vahingossa tulee menetellä. Jälkeenpäin voidaan tietenkin esittää vaikka mitä sen suhteen, miten pikifirman mielestä asiassa olisi tullut menetellä. Nyt selvisi Rovaniemellä tunnissa maksumies, josta viime kädessä ei kuitenkaan tullut maksumiestä, vaan pääurakoitsija maksoi mielestään aliurakoitsijalle kuuluneen maksun.

Tähän jatkokertomukseksi muodostuneeseen tarinaan Ukka laittaa nyt pisteen.