Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Sataa sataa ropisee...

Lomat on lusittu ja töihin sorvin ääreen palattu takaisin. Lomat meni aika sateisen kelin saattelemana mutta mahtui mukaan peräti kolme hellepäivääkin, joka näkyy mukavana rusketuksena :) Sääennusteen mukaan hellepäiviä ei enää tulekaan ja loppukesän ennuste on sateista ja epävakaista, en tykkää..

Mutta, sateinen keli tuo mukanaan jotain mukavaakin; pääsee testaamaan Nokian Hakka Blue -renkaiden vesikeli ominaisuuksia. Eilen työt loppui sähkökatkoon parin ylityötunnin jälkeen ja kotimatka taittui kaatosateessa. Ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla renkaita! Joten, ajoin 80 km/h -nopeudella vakionopeudensäädin kytkettynä kaikki mahdolliset oman kaistan lätäköt läpi, tosin vastaantulevan auton kohdatessa en sitä tehnyt. Lätäkkö kyllä tuntui autossa, mutta cruiseri ei mennyt pois päältä joten vesiliirtoa ei tullut. Mikäli ESP kytkeytyy, kuten tässä odotinkin, se pudottaa vakionopeudensäätimen heti pois jos huomaa "liukkauden" renkaissa. Lähempänä kotia ajoin mutkitellen lätäköt yli, jospa se nyt pudottaisi cruiserin pois, mutta ei. Auto vaan menee ja menee juuri sinne minne ohjaankin vesi lentäen kunnolla renkaista sivuille. Välillä kokeilin nopeampaa jarrutusta keskellä isoa lätäkköä, ei mitään tietoakaan että pito olisi kadonnut jonnekin.  Naureskelin itsekseni, koska moinen touhu veden roiskumisen suhteen muistutti lähinnä veneilyä :D Kieltämättä renkaat toimii vesikelillä todella hyvin! Minulla oli aikaisemmin Goodriden renkaat auton alla, jos olisin samalla tavalla ajanut lätäkköön tuolla vauhdilla, olisi mittaritaulu muistuttanut hyvin vahvasti Joulukuusen valaistusta. ...plus vielä meteli erot ja renkaan kulumisen nopeus.

Kotiin palatessa piti heti päästä puolisolleni kehumaan renkaiden vesikeli ominaisuuksia, mieleni teki lähteä takaisin testaaman lisää mutta kotiaskareet odottivat. Täytyisi melkein ostaa kameraan jonkinlainen jalka millä saa kameran kiinni auton kylkeen, olis tuostakin kokeilusta tullut mielenkiintoista videokuvaa :) Mutta, jälleen kotiaskareet odottavat, ja kohta täytyy mennä takaisin unille koska kello soi jälleen klo 04.30 ....ääh..

comments powered by Disqus