Säästä selvää rahaa maksamalla enemmän!

Hakka Blue kesärenkaat ovat nyt Audin alla ja Hakka V:t on annettu seuraavalle käyttäjälle. Huomenna on muuten tarkoitus tarkistaa renkaiden aurauskulmat Kotkan Vianorissa. Tämän jälkeen aletaan kerätä dataa, miten paljon säästöä polttoainekulutuksessa uudet Hakka Blue-renkaat tuovat kotiin. Onhan ekologisuus yksi osa näiden renkaiden mainontaa!

Meidän Audi A4 Quattro oli sadantuhannen kilometrin huollossa ja päätin myös ensimmäistä kertaa puhdistaa auton moottorin sisältä Forte-puhdistusaineella.

Moottorin puhdistus tapahtui seuraavan kaavan mukaan:

1.

Kaksi purkkia puhdistusainetta kaadettiin moottoriin.

2.

Istuin ratin takana ja pidin huolen, että moottorin kierrosluku oli 1500 kierrosta/min. kaiken kaikkiaan 30 minuuttia.

3.

Tämän jälkeen auto siirrettiin huoltohalliin, jossa

vanha öljy laskettiin pois. Täytyy sanoa, että tavara, joka sieltä tuli, oli lähes tulkoon bitumia.

4.

Sitten vaihdettin öljysuodatin, polttoainesuodatin sekä ilmasuodatin ja Forten hoitoaine kaadettiin uuden öljyn perään moottoritilaan.

Paljonko tämä lysti sitten maksoi? Kaiken kaikkiaan 421 euroa (Forte-puhdistuksen osuus summasta 130 euroa). Paljonko säästän tässä kulkuneuvossa maksamalla öljynvaihdosta tuntuvasti normaalia enemmän?

Ennen puhdistusta

(Hakka V-renkailla) kulutti automme työmatkalla 10,10 litraa per 100 km. 297 km:n matkalta oli kaupunkiajojen osuus 28 %, maantieajot (80 nopeusrajoituksella) 23 % ja 120 km/h osuudet 49 %.

Puhdistuksen jälkeen

(Hakka V-renkailla) kulutti automme työmatkalla 8,25 litraa per 100 km. 297 km:n matkalta oli kaupunkiajojen osuus 28 %, maantieajot (80 nopeusrajoituksella) 23 % ja 120 km/h osuudet 49 %.

Riippuen työmatkan laadusta säästän nyt Forte-käsittelyn jälkeen polttoainekulutuksella 6 - 8 eroa joka päivä! Paljonko se säästäisi suomalaisille jos kaikki sadantuhannen kilometrin matkan taittaneet autot menisivät läpi saman käsittelyn?  Entäs muutos päästöihin?!

Seuraavassa blogi-kirjoituksessa tarkastellaan Hakka Blue-renkaiden tuomaa muutosta kulutukseen.

comments powered by Disqus