Kirjoittaja Carl Irjala
Uusimmat blogijulkaisut

Säästä harkiten!

Tänä kesänä tuli sitten aika luopua Hakka Blue-kesärenkaista. Kilometrejä näillä kesärenkailla on tullut reilut neljäkymmentä tuhatta! Loppuvaiheessa renkaiden kulutuspinnan kuluttaminen kiihtyi mutta kesällä pyörät joutui ilkivallan kohteeksi, joten oli pakko vaihtaa. Mielenkiintoista Blue-renkaiden kohdalla oli, että ne olivat kuluneet täsmälleen samalla tavalla, kaikki neljä. Hakka Black oli toivomuslistalla numero yksi.  Oikea Black-koko auton nykyisillä vanteilla ei ole tuotannossa ja valintani osui tällä kertaa suorituskykyisiin Nokian Hakka Green-renkaisiin.

Rengasliikkeessä pyysin omistajalta tietoja asiakkaiden rengasvalinnoista. Pyysin myös tietoa "halpis"-renkaiden osuudesta tämän hetken myynnistä. Kauppias vastsi: "Suomalaiset ovat edelleen hyvin merkkiuskollisia. Parhaiten menee kaupaksi ne renkaat, joilla ihmiset ovat ennestään tottuneet ajamaan. Kolme suurinta ovat Nokian Renkaat, Bridgestone ja Michelin. Toki olemme myös joutuneet ottamaan muita edullisempia merkkejä valikoimaan asiakkaiden vaatimuksesta. Matalahintaisten renkaiden osuus myynnistä on joka tapauksessa hyvin marginaalinen."

Säästövinkki: Aurauskulmia säätämällä renkaat kestävät pidempään.

Kuluvan vuoden aikana olen myös kysellyt ventovierailta autoilijoilta tietoja heidän rengasvalinnoistaan. Kysely ei noudattanut hyväksi todettuja gallup-sääntöjä, vaan oli hyvin vapaamuotoinen. Tiedonkeruuta tehtiin eri tapahtumien yhteydessä sekä markettien parkkipaikoilla. Saadut vastaukset noudattivat hyvin pitkälle rengaskauppiaan edellä mainittuja kokemuksia ja tässä on muutamia kannanottoja tapaamiltani ihmisiltä.

Naiset (ikä 30-50) luottavat hyvin paljon jo olemassaoleviin rengaskokemuksiin. Merkki säilyy uutta hankkiessa samana mutta monet tässä ryhmässä ilmoittivat jonkun muun tekevän rengasvalinnan heidän puolestaan.

Miehet (ikäryhmässä 18-30) valitsevat usein halvimman mahdollisen rengassarjan. Tässä ryhmässä nuori sähköalan yrittäjä kommentoi: "Ei ole mitään väliä mitä oman auton alla on! Hankin aina mahdollisimman halvat renkaat mutta yritykseni pakettiautoihin asennetaan Nokian renkaat. Näin toimimalla varmistan, että työntekijät aina pääsee turvallisesti kohteisiin ja takaisin."

Miehet ikäryhmässä 50 ja risat ovat hyvin merkkitietoisia. He ajavat pääsääntöisesti sillä merkillä mihin on ennestään totuttu.

Säästöä väärässä paikassa! Tämän auton renkaiden kulutuspinta oli kulunut melkein kokonaan.

 

Tutkimuksen aikana tehty havainto: yhdistelmä, kallis auto ja sileät renkaat.

Onko mielipiteeni ostettu tässä asiassa? Se on totta, että Nokian Renkaiden testikuskit saa testirenkaansa veloituksetta. Minun tapauksessa on hyvä muistaa että olen ajanut ennen testikuskiksi ryhtymistä melkein kolmekymmentä vuotta Nokian Renkailla. Olisin muutenkin tehnyt saman ratkaisun valinnassani:

Nokian Hakka Green!

Tästä olivat haastateltavat yksimielisiä:

  • Halvat hinnat ovat hyvin houkuttelevia.
  • Edullisia renkaita ostaessa joudutaan tinkimään ajomukavuudesta.
  • Halpisrengas ei ole kovin kestävä.
  • Halpa rengas kuluttaa hieman enemmän polttoainetta.
  • "Ääritilanteissa" ohjattavuus saattaa olla heikkoa.
  • Halpaa rengasta ei ole kehitetty meidän sääolosuhteita varten.
  • Tarjousrengas on meluisampi.
Edullisin rengasvaihtoehto voi tuoda mukanaan kustannuksia . . joillekuille se voi maksaa jopa oman hengen.