Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Rollaattori liukui nelipyöräluisua

Turussa oli lauantaina päivällä ja illalla varsin lämmintä.
Vaan kun menin roskiskeikalle rollaattorin kanssa, asfaltti oli muuttunut mustaksi jääksi puolessa tunnissa. Uutena ilmiönä totesin, että rollaattorikin voi mennä nelipyöräluisuun:)   Olipa hyvä, ettemme lähteneet jouluajelulle jo lauantaina.

Paikalliset nuoret autoilijat ottivat ilon irti ja sudittivat autojaan oikein kuuluvasti peilijäällä. Toivottavasti turvallisesti ja kunnon renkailla.

Toinen uusi ilmiö oli sunnuntai-iltana ja yönä moottoritien nättöjen jumintuminen! Lähdettyämme Turusta kohti Helsinkiä, heti ensimmäisessä näyttötaulussa luki "ILMA +9     TIE +8 ".  Ja kaikki näyttötaulut siitä eteenpäin Helsingin Kehä III asti olivat jumiutuneet samaan asentoon. Sama jatkui vielä Heinolaan asti. Siis ainakin klo 20 - 23.. näyttötaulut olivat juntturassa tai valvomossa pakattiin joulupukille joululahjoja.

Kumma kyllä autoni ulkolämpömittarikin oli jumiutunut +9 asenttoon. Ja vielä Kangasniemelläkin talon digimittari näytti +8,5 astetta. Outoa vai mitä. Olisikohan tilanteella päässyt kyseiseen televisiosarjaan. Kun vielä juhannuksen lämpötilakin on viime vuosina alittanut moiset lukemat.

Vai onko maapallo päättänyt vaihtaa napojaan ristiin, toivottavasti ei. Menisi Ivalon White Hell hukkaan siinä tapauksessa. 

comments powered by Disqus