Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Renkaiden vaihtoviikko

Tänään vaihtuivat vanhat lähes loppuun ajetut Misukat pois auton alta. Tilasin perjantaina Hakka Blue2 SUV –renkaat tällä kertaa Kaerlan kumilta ja sain aamulla ilmoituksen tekstiviestillä niiden saapumisesta.

Olen aikoinani ostanut moniakin rengassarjoja kyseisestä liikkeestä, mutta muutoksia oli tapahtunut. Asiakaspalvelun henkilö kysyi nimeni ja tarkisti, että renkaat ovat todella tulleet. Tarkistaessaan, että koneella ennestään olevat tietoni ovat ajan tasalla hän oli miettiväinen ja kun pyysin häntä tekemään Hakka-turva- lomakkeen hän sanoi ”on näköjään ennestään tuttu”. Myönsin ja sanoin kirjoittavani myös blogia. Siinä vaiheessa hänen ilmeensä muuttui – ”ai sieltä nimesi onkin tuttu!” Minulle tuli tunne: ensimmäinen oikeasti blogeja seuraava henkilö bongattu ja vielä rengasalan ammattilainen. WOW!

Poikkeavana aikaisempiin renkaiden ostotilanteisiin hän siinä samalla rekisteröi renkaani Hakka-turvaan ja ojensi minulle todistuksen tuplakuitti sen sisällä maksettuani renkaat. Tämä oli pieni, mutta myönteinen asia kannaltani. Minun ei tarvitse tehdä enää mitään.

Renkaanvaihtoa F1 varikkotyyliin

Seurasin renkaiden vaihtoa oven suusta. Asiakaspalvelijan vietyä autoni halliin, hän lähti hakemaan rengassarjaa ja paikalle ilmestyi tiimi renkaiden vaihtoon – ihan kuin F1-kisoissa. Oli neljä vannekonetta, jokaiselle tuli yksi renkaistani. Lisäksi oli neljä tasapainotuskonetta, joista käytettiin nyt kahta. Kiinnitin huomiota myös siihen, että kaikki rengaslaput otettiin siististi renkaista irti tasapainotuksen yhteydessä. Loppukiristystä varten momenttiavaimia oli seinällä eri hylsyrivit vierellään useassa paikassa = käden ulottuvilla. Kaikilla työkaluilla oli oma paikka niin, että turhaa kävelyä ei synny yhtään. Tuli omasta kokemustaustastani johtuen vahva tunne, että täällä ’tuotantoprosessia on kehitetty lyhyt läpimenoaika ja turhan eliminointi periaatteilla’ siinä hyvin onnistuen. Toisaalta tiimin toiminta osoitti, että nyt ollaan täysin valmiina talvirengassesongin alkamiseen.

Renkaiden vaihdossa taisi mennä varttitunti, sitä ennen ehkä viisi minuuttia tiskillä hoitamassa muut asiat ja maksaminen.

Kesärenkaani ovat jatkossa Nokian Hakka Blue 2 SUV 215/60R17 100H X. Nyt olen valmis syksyn sateisiin ja tarvittaessa joka ensimmäisiin räntä- ja lumisateisiinkin. Ei tarvitse enää pelätä.

Niin ja otsikko tarkoitti, että myös talvirenkaat vaihtuvat tällä viikolla. Vein samana päivänä myös vanteeni Itäharjun Vianoriin odottamaan uusien renkaiden vanteille vaihtamista. Vuosikymmeniä nastarenkaita käyttänyt kuljettaja repäisee: seuraavat talvirenkaani ovat kitkat. Uutuusrengas Hakkapeliitta R3 SUV 215/60R17 100R XL .

Nyt ei kun Hakka Blue 2 SUV kokeilemaan käytännössä.

 

comments powered by Disqus