Renkaat saivat kehuja katsastuksessa

Autoni vuosikatsastuksen aika alkaa aina lokakuun 10pv tienoilla. Niinpä Volvolleni ja minulle tuli taas matka Kaarinan A-katsastukseen tiistaina. 1995 vuosimallinen Volvo meni moitteitta läpi ja arvot olivat kohdallaan, mutta mieltä ilahdutti renkaiden saamat kehut. "Onpa hyväkuntoiset renkaat" - totesi autoni katsastaja. Sehän antoin pienen mahdollisuuden kehua Hakka Greenin ominaisuuksia ja kertoa myös testikuskina olemisesta lyhyesti.

Onkohan sitten tavallisempaa, että vanhoilla autoilla on huonommat renkaat. Asia kun pitäisi olla niin, että vanhat autot, joissa ei ole vielä turvallisuuta lisäävää automatiikkaa vaativat oikeasti hyvät renkaat. Uusissa autoissa on lisätty teknisiä ominaisuuksia niin paljon, että ne ne pärjäisivät kuluneemmillakin renkailla. Vaan kun tekniikka luo turvallisuuden tunnetta ja sen takia tulee helpommin otettua riskejä - ja taas palataan siihen että renkaat pitää olla hyvät. Vain mitä?

Piti ihan mennä takaisin sisälle juomaan kuppi kahvia katsastuksen jälkeen. 18 vuotias nuorukainen (auto siis) saa vielä kehujakin. :)

comments powered by Disqus