Uusimmat blogijulkaisut

Renkaanvaihto tapahtuu kotonakin.

Aikaa kun on, niin renkaanvaihtoon ei tarvitse jonottaa. Täällä kaukana taajamista kun asuu, niin joihinkin hommiin on oltavakin valmius, niin säästelee kilometrikuluissa. Ja saattaa siinä jos ei palkoille vaihtaja päästä, niin säästää kuitenkin muutaman €uron nykyhinnoilla, kun kaikki asiat on hinnoiteltu yli. Meikäläisen päiväpalkasta saa suurimman osan käytettyä palkkaamalla asentaja tunniksi töihin jonkun korjaus- tai huoltotoimenpiteen tekemiseksi alan liikkeessä...

Kun ei hommana ole kuin vaihtaa valmiiksi vanteilla olevat talvirattaat kesärattaiden tilalle, niin se vielä onnistuu. Ukankin on aikain saatossa tullut hankittua kaikenkarvaisia soveltuvia välineitä, jotka helpottavat tätä operaatiota. Kiristykseen on momenttiavain, paineiden tarkastamiseen kompressori painemittareineen, pesua varten painepesuri. Tunkit ovat näissä nykyautoissa Subarussa ja Lexuksessa todella hyvät, turvalliset ja kevytkäyttöiset. Ekstrana Ukalla on pesukärry, jonka päällä painepesurilla on helppo pestä vanteet ennen varastoimista. Tosiasiassa kärry on halkojen kärräilyyn, mutta sopii rengashommiin kuin nenä päähän.

Pesun tarpeessa sorateiden asukkaiden renkaat ja vanteet ovatkin, kuten kuvista näkyy. Niitä joutuu välillä pesemään muissakin yhteyksissä, kun renkaat alkavat kurakeleillä menemään epätasapainoon. Tästä on ollut puhetta aiemminkin.

 

Kauniiksi lopuksi siirryn hiukan eri asiaan. Onkohan ongelma näiden blogijuttujen julkaisemisessa vain Naruskalla, vai katkooko muillakin kirjoittamiset ja varsinkin kuvanlähetykset? Tämänkin jutun loppuun kirjoitin aamupäivällä jotain ja mielestäni sain sen julkaistua kuvalatauksineen päivineen, mutta nyt illalla huomasin kirjoitteluni olevan samassa pisteessä, mihin eilen sen jouduin katkosten vuoksi jättämään. Tänään aamupäivällä sain kuvat ladattua, mutta tänään kirjoitamani ei enää ollut missään, eivätkä myöskään kolme viimeisintä kuvaa. Nyt kuvat löytyivät onneksi galleriasta, niin ei tarvinnut koko juttua taas aloittaa alusta. Tekstit olivat lentäneet bittiavaruuteen...

Kiinnostaisi tietää, onko jumitilanne täällä päässä vai vastaanottopäässä. Herja kertoo jostain gatewayajasta, kun kuvien latauksen tai esikatseluyrityksen yhteydessä kone jää odottamaan pääsyä johonkin palvelimelle.

Kiusallista. Onneksi aika ei ole kortilla ainakaan minulla, mutta välillä suivauttaa, kun on ainakin tekevinään oikein ja aiemmin onnistuneilla konsteilla näitä juttuja. Joku mättää nyt sujuvuudessa.

Kuuntelen.