Uusimmat blogijulkaisut

Rengasvienti itään vetää...

Käväisin tänään tankkauspiipahduksen Venäjän puolella Sallan rajanylityspaikan kautta. Sikäläinen tulli oli tarkastamassa Suomesta Venäjälle päin menossa olevaa isoa pakettiautoa, joka peräkärryineen oli rengaslastissa.

Pikavilkaisulla ohi ajaessani näytti siltä, että tarkka inventaario lastista oli meneillään. Näppäsin pikkukameraani ohi ajaessani kuvankin toimenpiteestä.

Vastaavia kuormia näkee aika ajoin liikkuvan Suomesta itään muulloinkin. Sitäpä Ukan ei ole tullut seurattua, mistä venäläiset renkaanviejät renkaita Suomesta tai ilmeisesti myös Ruotsista ostavat, mutta onhan käytettyä rengasta tietenkin täällä kaupan. Läjäpäinhän niitä eri alan firmojen takapihoilla näkee.

Tulee vain mieleen, että kovin rapian kuntoisia renkaita eivät Suomessa ole ainakaan aina ne, jotka saavat väistyä autoista uusien renkaiden tieltä. Senkin ymmärrän, että huonokin Suomessa raakattu rengas saattaa olla huomattavasti turvallisempi ja parempi rengas kuin venäläisestä paikallisessa käytössä olevasta autosta vaihdettu sikäläinen rengas. Silestone ei siellä mikään harvinaisuus ole.

Suomen rengasmääräykset lienevät aika hyvin venäläisillä tiedossa, koska Suomen tulli- ja rajaviranomaiset tarkastavat Venäjältä saapuvien ajoneuvojen renkaiden lainmukaisuuden. Täältä viedyt käytetyt renkaat pyörinevät enemmän sisämaan liikenteessä Venäjällä.

Kierrätystä tämäkin. Eipä niitä ilmeisesti Venäjälle kannattaisi viedä, ellei niille siellä markkinoita olisi.