Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Rengasrumban aloitusilta

Hämärtyvässä illassa se sitten tehtiin, eli kaksi ensimmäistä autoa saivat nastarenkaansa. Ja kyse oli niistä kahdesta, joilla myös ajetaan kaikkein vähiten talvella. Itse asiassa niin vähän, että renkaita ei näytä saavan ajamalla loppuun. Otsikkokuvan Pösösen renkaat ostettiin jo seitsemän talvea sitten, ja vieläkin niissä on viitisen milliä pintaa sekä hyvä nastoitus. Mutta kyllä, kumi on valitettavasti jo tässä iässä epäkelpoa. 

Itse työ sujui jo rutiinilla ja liukuhihnaperiaatteella. Minä toin renkaita ulos tallin pinoista, tarkastin paineet, ja vein renkaat oikeille kulmille autoa. Poika hoiti varsinaisen allelaiton, kun minä viimeistelin kapseleilla sekä ensimmäisellä jälkikiristyksellä. Ja samalla kun vein ensimmäisen auton renkaan talliin pinoon, toin toisen auton renkaan ulos. Itse asiassa kahden auton renkaissa kului näin vähemmän aikaa kuin yksin, yhden auton kanssa.

Ja kun vaihtoja on tehty jo useamman kerran pojan kanssa, homma sujuu hyvin. Kunnon tunkki, jack pad pehmuste, pulttirasva (Pösössä suihkaus myös rummun keskiöön), aluvannepultit ja polvien alle paksusti pahvia ovat jo rutiinia.

Huomenna on sitten vuorossa oma käyttöautoni, aika Vianorille on jo varattu.

Hakkapeliitta-4, ihmeen hyvä rengas vielä käyttöikänsä lopullakin.

 

comments powered by Disqus