Kirjoittaja Matti Kahilakoski
Uusimmat blogijulkaisut

Rengasrulettia, Vauhtia ja Vaarallisia Tilanteita.

Tästä kyllä jäi loppupelissä uupumaan niin vauhti kuin vaaralliset tilanteetkin: auto kun pääsi taas pajalle - vastahan sitä on nyt kaksi vuotta askarreltu.


PikkuFicassa tuli jo aiemmin havaittua etteivät paikallisessa rengasliikkeessä osanneet huomioida ettei auton alkuperäisvanteille kannata asentaa sisäkumittomia renkaita. Jatkuvalla syötöllä yksi kumeista tyhjänä joten ei muuta kuin auto työmaalle ja varaston apuvälineitä käyttäen koko kinneri ilmaan ja renkaat kauppaan sisäkumien asennuspuuhiin - ollen sitten neljän euron arvoinen asennustyö kokonaisuudessaan.

Edelliseltä vierailulta(tosin suuntautuen eri liikkeeseen) oli autoon saatu askareltua ratinvaihtopuuhissa uusia ominaisuuksia; nyt viiksellä jossa normaalisti olisi ollut pitkät ja lyhyet olikin vilkku. Tosin tämäkin vain vasempaan. Suuntavilkun viiksessä oli sitten vastavuoroisesti pitkät. Koska itselleni ei auennut miten vaihtotyö itsessään oli tehty - liittimet kun olivat molempien viiksien johtonipuissa täysin erilaiset, päätin että auto pitää ajaa illaksi vielä sähkömiehen tutkittavaksi - samalla saisi sitten hoitaa tuon auton peräosan noston, eli laittamaan ensialkuun korotuskumit jousien päälle jottei auto makaisi liikaa takakenossa... Jos vaikka ensi talvena askartelisi tuohon uuden jousituksen ja levyjarrut.

Matka onnistui kestämään ensialkuun sata metriä; auto sammuu ja virtaa ei riitä edes siinämäärin että virran merkkivalo palaisi. Lisäakulta virtaa ja taas sata metriä. Tätä jatkui kolmen pakotetun pit stopin verran kunnes korjaaja päätti saapua itse paikalle kun auto ei saapunut korjaajan luokse. Meikäläisen koneoppi on kohtuu kapoinen, mutta mitä nyt ymmärsin, bensapumppu oli liian kuuma eikä antanut riittävästi bensaa koneelle. En tosin vielä ole keksinyt liittyykö tämä jotenkin myös tuohon virtaongelmaan...

Auto hinaukseen ja taas viikonlopuksi pajalle. Onneksi työkaveri asuu Serbiassa joten jos varaosille tulee tänä aikana tarve, saadaan ne ainakin auton synnyinsijoilta.

 


Sitten mielipidettä, kummalla vanteella toi nyt pitäisi ensialkuun ottaa käyttöön?


 

comments powered by Disqus