Kirjoittaja Pasi Aittokumpu
Uusimmat blogijulkaisut

Rengaspaineiden tarkastusta jälleen kerran

Viikonloppuna tarkistelin rengaspaineita. Kaikissa renkaissa oli pysynyt ”oikeat” paineet, hyvä! 

 

Totesin samassa yhteydessä, että eri paikoissa yleisessä käytössä olevat rengaspainemittarit ovat kaikki erilaisia ja niiden keskinäinen kalibrointi on yleensä hieman toisistaan poikkeavaa. Joskus laitteet ovat rikki tai niitä pitää hakea huoltamon kassalta jne. Olen siis päätynyt mittailemaan paineita pääsääntöisesti omalla ostamallani rengaspainemittarilla ja lisäämään ilmaa tarpeen mukaan jalkapumpulla tai itse virittelemälläni akkupaketti-sähköinen + 12-voltin paineilmakompressori apunani.


Pitää muistaa noiden ilmanpaineiden tarkistamisen yhteydessä, että lämmenneistä renkaista ei siis kannata laskea ”ylimääräistä” painetta pois, koska kun rengas jäähtyy ja esim. ulkoilma menee pakkasen puolelle, niin eipä renkaissa sitten enää olekaan oikeata määrää painetta  - eli tarkkuus tässäkin asiassa on hyvä kaveri.

Täytyy toivoa, että tämä Hakkapeliitta-testikuljettajana toimiminen toisi mukanaan myös sellaisen toivotun lieveilmiön, että minäkin tarkistelisin noita renkaiden ilmanpaineita riittävän usein.

Ensiyöksi  on jälleen (kuulemma) luvattu lunta tännekin päin Suomea, joten nähtäväksi jää, pääseekö sitä taas ajelemaan talvisessa kelissä huomenna töihin.

Nimimerkillä: "Turvallista matkaa kaikille Teille!"

comments powered by Disqus