Rengasmelu puntarissa, osa 2

Ensimmäinen mittaus tehtiin Mercedes-Benz C-sarjan henkilöautolla. Auton vikatilan vuoksi se korvattiin toisella nelivetoisella autolla. Audi A4 Quattro toimitettiin meille Continental ContiViking Contact 5 kitkarenkailla (valmistettu viikko 32, 2011).

Melumittausajot suoritettiin Audilla täsmälleen samalla reitillä kuin mersulla ja tulos oli Continental-kitkarenkailla seuraavanlainen: Melutaso nopeuksilla 0-60 km/t oli keskimäärin 48 - 65 dB. Melutaso nopeuksilla 61 - 100 km/t oli keskimäärin 55 - 74 dB (melupiikit 79 dB). Melupiikit syntyivät sellaisessa tilanteissa kuten ajettaessa asfalttivaurioon tai siltasauman ylitse.

Viime viikolla poistettiin kitkarenkaat ja asennettiin Nokian Hakkapeliitta 7 nastarenkaat tilalle. Desibelimittaus nastarenkailla antoi tuloksen: Melutaso nopeuksilla 0-60 km/t oli keskimäärin 45 - 67 dB. Melutaso nopeuksilla 61 - 100 km/t oli keskimäärin 59 - 76 dB (melupiikit 80 dB).

Quattrossa on myös automaattivaihteisto. Renkaat ovat tässä autossa 10% korkeammat mitä ne olivat mersussa. Mitä opimme tästä? Vastaus annetaan seuraavan blogipäivityksen yhteydessä.

Linkit: Tilaa uutiskirje päivityksestä (Seuraa blogiani!). Rengasmelu puntarissa, osa 1.