Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Rengasmelu pilasi loppukesän

Hakka Green2 SUV renkaat ovat saaneet kyytiä jo lähes 10 000km. Kun olen aikaisemmin kehunut renkaita hiljaisiksi, niin tänä kesänä rengasmelu alkoi käydä korvaani sietämättömästi. Eihän siihen muut kiinnittäneet huomiota, minä vain.

Minulla oli vahva epäily melun syystä, mutta jätin asian vahvistamisen Volvon Turun korjaamon huoleksi sitten kun sinne asti ennätämme.

Renkaan melun aiheuttaja oli epäilyni mukaisesti vasemman eturenkaan laakeri. Siis rengasmelua sekin, vaikka se ei ole kumin aiheuttamaa. Laakerissa oli jo hieman klappia, mutta en silmämääräisesti nähnyt renkaassa epätasaista kulumista. Ajattelin ajella Stockmannin SnapScanin läpi varmistaakseni asian.

Mutta aah sitä tunnetta kun läksin ajamaan laakerinvaihdon jälkeen, hiljaista vihdoinkin taas. Green kakkoset ovat edelleen hiljaiset.

Sitä paitsi tänne tullessamme ajoimme kuun vaihteen pahimman saderintaman läpi – oikeastaan sen sisällä parisataa kilometriä. Nelostiellä Hartolan tienoilla vettä tuli taivaalta kuin hana olisi jäänyt auki. Tiessä oli syviä uria vettä täynnä jo valmiiksi. Lisäksi vastaan ajoi rekkajono, joka piti meidät autopesun sisällä yhden suoran ajan. Vaimoni ennätti jo huudahtaa pelosta, kun vesi pakkasi urasta auton alle ja hetken se jo mainittu vasen eturengas hurahti tyhjää vesipatjan päällä. Sillä hetkellä Green kakkosen urasyvyys ei riittänyt piiskaamaan vettä pois renkaasta. Tapahtui varmaan sekunnin vesiliirto-osuus matkallamme. Koko matkan olosuhteet huomioon ottaen selvisimme vähällä. Renkaan ohjaustuntuma ei kadonnut edes vesipatjan päällä liukuessa. Nopeutta tilanteessa oli varmaan 70km/h ja kulutuspintaa on aika paljon. Se selviää parkkitalossa käynnin jälkeen. Ihan hyvät renkaat tuohon keliin!

 

comments powered by Disqus