Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Rengasmelu ja erilainen tienpinta. Ensi kerran jotain negatiivistakin..

Haluatko hyvät vai huonot uutiset ensin? Kysymys, jota ei toivoisi kenenkään esittävän, sillä hyväähän siitä ei seuraa. Vai seuraako?

Aluksi harmittaa. Nimittäin se, etten muistanut aikanaan merkata iiii-puhelimen autosovellukseen päivämäärää talvirenkaiden asennukselle. Tosin täältähän se helposti löytyy ja saan sen lisättyä. Kunhan vain jaksan ja muistan. Kokonaisuudessaan Brabuksen mittariin on syyskuun kahdennentoista päivän jälkeen kertynyt jo yli 22 tuhatta kilometriä. Se on kohtalaisen paljon. Talvirenkaillakin on menty jo iso siivu tuosta. Täytyykin seuraavaan kertaan katsoa kulutuspintaa. Keskivertoautoilija kun kuitenkin ajaa vuodessa sen 15000 kilometriä.

Tuomas Kyrön sanoin: "Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun..." Kun autoon kuului ärsyttävä jollotus. Aiemmin niin kehumani Hakkapeliitta R:t ovat alkaneet valittaa. Ei koko ajan, mutta tietynlaisella jääpinnalla. Viime viikon plussakeli teki sen, että tiellä ollut jää suli LÄHES kokonaan pois. Tuo ärsyttävä jollotus ilmenee silloin, kun rengas osuu ohuelle jäälle. Olen sitä nyt muutamana päivänä tarkkailemalla tarkkaillut. Siis suorastaan syynännyt.Ja kyllä, rengas jollottaa.

Lumella ja kunnon jäällä rengas on hiljainen. Todella hiljainen. Paljaalla asfaltillakin joo... Mutta se riippuukin sitten asfaltin laadusta ja kuluneisuudesta. Tien pinnan koostumus tai rakenne vaikuttaa todella paljon siihen, miltä kabiinissa kuulostaa.

Ei silti. Tuo rengas"melu" on suhteellinen käsitys. Hiljaisethan nuo ovat ei siitä mihinkään pääse.

Paitsi uuteen Hakkapeliitta 8:aan. Kollega Antti onkin jo päivitellyt kokemuksia uudesta renkaasta. Olen samaa mieltä. Nastarenkaana 8 on loistava. Ja täytyy antaa Nokian Renkaiden tuotekehitykselle iso plussa, kun ovat kehittäneet jotain mullistavaa. Sitä se nimittäin mielestäni on. Ja kun 8 on hiljainen. Piti oikein testipäivänä käydä auton alta katsomassa jotta onko siellä alla kitkat vai nastat. Ehkä minäkin vannoutuneena kitkamiehenä voisin jo harkita nastoja seuraaviksi renkaiksi...

On muuten jännä juttu. Nimittäin se, kuinka Nokian Hakkapeliitan uudet rengasmallit on noteerattu mediassa. Vai onko? Odotin jännityksellä eilistä, kun virallinen julkaisupäivä uusilla renkailla oli. Olisin odottanut näkyvämpää tulosta. Tai sitten katselin vääristä medioista.

PS. Brabus olisi taas pesun tarpeessa...

PPS. Brabus sai tuulilasinsa yläkulmaan tarran, joka kertoo sen olevan testikäytössä.

comments powered by Disqus