Kirjoittaja Pasi Aittokumpu
Uusimmat blogijulkaisut

Rengas puhjennut aamuruuhkassa!

Rengas puhjennut aamuruuhkassa, mutta ei onneksi omasta autosta, vaan kanssa-autoilijan menopelistä!

Aamuruuhkassa kanssa-autoilijan renkaan meno aiheutti pysähdyksen, mutta koska kyseinen mukava mieshenkilö oli juuri soittanut hinausautoa tapahtumapaikalle ja oli sitä mieltä, että rengasta ei kannata alkaa itse aamuruuhkan ja hämärän aikaan maantienpuolelta vaihtamaan (rikkunut rengas oli siis takana maantien puolella), niin sovittiin, että voin jatkaa matkaa ja koko pysähtymiseen meni minulta aikaa vain kaksi ja puoli minuuttia, joka se oli aika vähän siitä, että voitiin varmistaa kanssa-autoilijan turvallisuus.

Näin saimme siis varmistettua, että kanssa-autoilijalla ei ole mitään hengenvaaraa ja kaikki oli hallinnassa.

Kovin moni tosin ei nykyisin pysähdy (olen aikaisemminkin haastatellut henkilöitä, jotka olen tavannut vastaavanlaisissa tilanteissa) ja joskus saattaa joutua pitkäänkin odottamaan, että joku pysähtyisi kysymään, mikä on hätänä - tarvitaanko apua.

Sitä aina kuitenkin toivoisi, että jos itse tai joku läheisistä ihmisistä sattuu joskus olemaan pahassa tilanteessa esim. liikenteessä, niin joku ystävällismielinen henkilö edes pysähtyisi kysymään, että mikä on tilanne ja tarvitaanko apua tai esimerkiksi soittoa jonnekin.

Yritetään siis kaikki vaalia tätä toisista välittämiskulttuuria ja muistakaa pimeässä liikkuessa heijastimet ja autossa on hyvä olla ne turvaliivit, jotta näkyisi auttajanakin.

Toimintani liikennetilanteessa: Tein tilannearvion, puin heijastinliivin ja katsoin itse toki sopivan välin eli autojonossa tulleen katkoksen liikennevirtaan ennenkuin poistuin itse autosta (liikenteen sekaan kun ei voinut heijastinliivit päälläkään syöksyä). Samoin tein kun liityin omalla autollani takaisin liikennevirtaan tuon tapahtuman jälkeen. Hätävilkut olivat päällä siitä kun auto pysähtyi siihen asti kun aloin liittyä liikenteen sekaan takaisin.

Ennen autosta postumista siis puin heijastinliivin päälleni jo autossa ja takaisin autoon tullessani tulin repsikan puolelta, koska koin sen olevan turvallisempaa ruuhka-aikana ja ketteränä miehenä (lähes 95 kg) se onnistui pienessä Peugeotissa mainiosti ;-) - onneksi kukaan ei nähnyt...kai!

Turvallista matkaa siis kaikille autoilijoille edelleen sekä toki myös muille tienkäyttäjille ja toivon, että tuo kuljettaja sai hinauspalvelua mahdollisimman pian ja pääsi jatkamaan arkeaan yhtä kokemusta rikkaampana, kuten minäkin.

comments powered by Disqus