Kirjoittaja Laura Pystylä
Uusimmat blogijulkaisut

Rengas kesti vanne ei

Autossani on alla Nokian hakkapeliitta 7flat run:t. Mutta autossani ei ole hienoutta joka ilmaisee mikäli rengaspaineet laskevat.

Oli marraskuun puoliväli kun ajelin eräällä pienemmällä sivutiellä johon oli juuri loppusyksystä ajettu reilun kokoista mursketta. Vauhti kutakuinkin kahdeksassakympissä niin edessä huomasin (liian myöhään) ison kiven murikan. Kuului mahdoton pamaus ja samalla kolaus. Silloin kävi ensikertaa mielessä että nyt jos joskus meni rengas rikki ( ja harmittelin mielessäni jopa sen, että hakkaturva sattui menemään edellisviikolla vanhaksi, vuoden kun voimassa). Jatkoin matkaa määränpäähän ja tarkistin mahdolliset vauriot, ei mitään poikkeavaa. Meni pari kuukautta ja oltiin tammikuun puolivälissä. Olin parin päivän ajan jo tunnustellut auton ajettavuutta ja mielestäni kaikki ei ollu kunnossa. Ratti tärisi vähän, ei muuta. Koska rengas näytti ulospäin aivan normaalilta ei tullut mitattua rengaspaineita vaan ajattelin autosta jonkin olevan rikki. Onneksi kuitenkin satuimme mittamaan paineet ja kuskin puoleinen (sama puoli joka otti osumaa) rengas näytti lukemaksi 0,5 baaria. Puoli baaria renkaassa ilmaa ja vasta silloin huomasi ajettavuudessa olevan jotain. No samantein otin puhelun Vianorille ja kerroin saman stoorin. Sanoivat ettei rengasta voi paikata, koska on flat run tai ainakin on tutkittava tarkasti onko rengas vaurioitunut, tyhjäksi kun ei kokonaan päässyt. Päätimme kuitenkin laittaa renkaaseen ilmaa ja ottaa auto talliin ensin ja katsoa mistä mahtoi vuotaa. Rengas pois ja syy selvisi heti. Vanne oli ottanut sisäpuolelta osumaa niin että ilma pääsi vuotamaan sieltä, rengas täysin ehjä =).

 

Vanne saatiin korjattua ja ilma pysymään renkaassa.

Mutta mitä opimme tästä: mikäli autossa puhkeamattomat renkaat ja autosta ei löydy "rengaspaineenseuraajaa" on syytä itse seurata tasaisin väliajoin renkaiden tilannetta (pätee myös kaikkiin renkaisiin). Ajoon ei nimittäin tiedä mitään kuin vasta sitten kun ilmaa on todella vähän. Mutta täytyy myöntää että pirun hyvät renkaat kaikesta huolimatta, TYKKÄÄN!

comments powered by Disqus