Kirjoittaja Matti Kahilakoski
Uusimmat blogijulkaisut

Reklamaation paikka...

Poikkesin tuossa lomalla kotosuomessa alkavan talven ensimetreillä ja varmuuden varalle piti heti buukata renkaiden vaihtoaika Oulun Vianorille. Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin... Hädin tuskin auton avaimet sain annettua vastaanottotiskille, kerkesin kahvit laskea kuppiin ja ottaa aamun paikallislehden eteeni läpilukemista varten niin eiköhän sama hymyilevä mies ole jo roikuttamassa avaimia nenäni edessä että olisi nyt valmis.

Saa enää kahviakaan rauhassa juoda. Eihän se mainoksen oranssi sohva paljoa kulu jos siinä ei kerkeä edes istua.

Leikki leikkinä ja pylly pois tyynyltä; rengashotelli ja kaikki vaihtotoimet taas täyden kympin paikka joten turvallisesti taas kohti talven tuiverruksia.

Maanantain Iltalehdessä näyttää olevan lista kolmen kärjestä mitkä ovat talviautoilijan pahimmat mokat. Siellä oli talvivarusteiden laiminlyönti, renkaiden kunnosta tinkiminen ja kaahaten kurviin. Tärkeitä ovat, ei voi kiistää mutta yksi tärkeä jäi mainitsematta joka kyllä itselläni kuuluu jonnekin tuohon kolmen kärkeen miettimättä sen tarkemmin mikä olisi tärkein - talvirenkaiden ajoissa alle vaihtaminen. Meneehän se tokkiinsa limittäin tuon renkaiden kunnosta tinkimisen kanssa, sitä kun pelätään että ne renkaat kuluu liiaksi jos talvirenkailla ajellaan liian aikaisessa vaiheessa.

Mietityttää vaan että jos niiden allelaittamista pitää aina alkaa harkitsemaan vasta siinä vaiheessa kun on pari kertaa ollut läheltä piti -tilanne tuolla liukkailla voi olla että jossain vaiheessa luu jää vetävän käteen.

comments powered by Disqus