Kirjoittaja Anne Palmio
Uusimmat blogijulkaisut

Reilu kuukausi Hakkapeliitoilla ajelua takana

Nyt joululoman alettua on hyvä hetki tulla kirjailemaan kokemuksia uusista renkaista. Hakkapeliitta seiskat ovat olleet alla reilun kuukauden, ja kelejä on ehtinyt pidellä jos jonkinlaisia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan täytyy todeta, että tyytyväinen olen renkaisiin ollut. Liukkaan kelin kyllä huomaa, mutta turvallisin mielin on kuitenkin saanut körötellä.

Automyyjä suositteli muita renkaita hiljaisemman äänen takia, mutten ole huomannut renkaiden ääntä juuri lainkaan. Turvallisuus menisi kuitekin joka tapauksessa etusijalle, vaikka ääni häiritsisikin, ja Hakkapeliitta 7 -renkaiden testivoitto sai minut vakuuttuneeksi siitä, että juuri ne kannattaa hankkia. Vianorilla sain renkaat kätevästi alle, ja samalla ostin heiltä laatuvanteet.

Pakkaskelien alettua rengaspaineet normaalisti laskivat, josta auto onneksi "ystävällisesti" ilmoitti saman tien. Kun asia oli korjattu, pito ja ajokokemus paranivat entisestään. Myös bensankulutus taisi vähetä tämän johdosta.

Auton vaihdon myötä ajan leveämmillä renkailla kuin aiemmin, joka myös vaikuttanee ajokokemukseen. En voi siis varsinaisesti verrata toisiin saman tyyppisiin renkaisiin saman auton alla, mutta koskaan aiemmin ei talviajo ole tuntunut yhtä leppoisalta. Auraamaton tiekään ei ole tuntunut ongelmalta. Todella jäisillä teillä en ole vielä tänä talvena ajellut, eli tähän asti haasteena ovat olleet lähinnä lumiset tiet. Katsellaan tuonnempana, mitä kelit tuovat tullessaan.

comments powered by Disqus