Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Rauha maassa ja auton kulussa

Olin saanut tarpeekseni 3 talvea kestäneistä Hakkapeliitta 7 renkaista. Ääriolosuhteissa ne alkoivat lipsua ja tuottaa itselle epävarmuutta.

3.2.2015 oli päivä, jolloin olin varannut ajan renkaiden uusimiselle. Uudet Hakkapeliitta 8 tossut. Renkaita vaihdettaessa yritin tutkailla seiskojen jäljellä olevaa kulutuspintaa, mutta se oli märistä renkaista hankala löytää. Sen sijaan irronneet nastat näkyivät kuoppien perusteella. Irronneita nastoja ei ollut paljoa kummassakaan vetävässä renkaassa, mutta tarpeeksi osoittamaan nastojen alkaneen löystyä - olivat kai jo sopivasti lähtökuopissaan.

Kasien osalta olin tutkaillut Vianorin rengasvalitsimen kautta vaihtoehtoisia kokoja Volvolleni. Yllätyksekseni 185/65-15 vaihtoehtona oli myös 195/60-15 koko ja sitä on Hakka8 versiona.Aikaisemmissa Volvoissani oli järjestään ollut 195 levyiset renkaat ja päätin valita ne ihan vertailemisen vuoksi uusiksi renkaikseni.

Ja mitäs tapahtui asennuksen jälkeen lähtiessäni Vianorin Tierankadun liikkeestä:

"Voi miten rauhallista nyt on ajaa".. "Ratin avulla ei tarvitse ohjata koko ajan, vaan auto kulkee eteenpäin rauhallisesti ja vain isommat kallistumat vaativat hieman korjausliikettä." "Onpa hiljaista auton sisällä, vaikka on nastat alla". Nämä olivat ensimmäisiä ihmetteleviä tunteitani ennen moottoritietä.  Moottoritiellä tehty koeajo vahvisti alkuperäisen vaikutuksen.

Nyt osui valinta nappiin renkaissa - hyvä Hakapeliitta 8 :) 

comments powered by Disqus