Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Rantapyyhe ja vesisade

Ennen oli kaikki paremmin. Talvisin oli koko talven lunta, pulkkamäessä oli lämmin tunnelma ja autojen liikennekäyttäytyminen oli joustavampaa. Jouluna sai parempia lahjoja ja sukuun kuuluvia jaksoi kuunnella jouluisin yli tunnin.
Tai sitten ei.
 

 

Helsingissä on palattu keskipitkän aikavälin normaaliin talveen - ehkä jopa aavistuksen lämpimämpään. Lumesta ei tietoakaan, vettä sataa ja joka neljäs aamu saattaa ohimennen kohdata mustaa jäätä. Piristävän masentavaa vaihtelua useamman hyvin runsaslumisen talven suomaan jokapäiväiseen lumenluontijumppaan.

Hakkapeliitoista ei uutta kerrottavaa, mutta useamman menopelin taktiikalla olen huomannut Vitosten ja Seiskan/Kasin selkeän eron pienemmässä liukkauden tunteessa. Seiskojen ja Kasien erosta on vielä paljaan asfaltin aikakaudella vaikea vetää ratkaisevia johtopäätöksiä. Lunta odotellessa.

 


 

Satuinpa torstaina aamupäivällä aamukahvia juodessani ja uutisia läpikäydessäni havahtumaan meteliin eteisen suunnasta. Olin poikkeuksellisen varma nuoren postinkantajattaren ymmärtäneen viehätysvoimani vastustamattomuuden ja oletin hänen pyrkivän asuntoon huomaamatta postiluukun kautta.
Hieman sain pettyä valmistautuessani tervehtimään vierasta kun eteiseen oli survottu valkoinen postipaketti. Yleensä en suosittele avaamaan tämän kaltaisia paketteja, joissa tussilla on kirjoitettu vastaanottajan tiedot, mutta huomasin onnekseni paketissa myös tutuhkon logon.

NokianRenkaat päätti muistaa menestyksellistä uraani blogikirjoittajana tuotepaketilla. Tuli keleihin sopivasti heijastin, rantapyyhe ja ostoskassi - kaikki mitä aikuinen ihminen näillä keleillä tarvitsee. Pipo ja Neste-polttoaineyhtiön lahjakorttikin toki sopivat suunnitelmiini.
 


 

Tuotepaketista paljastui myös muutama aiheeseen liittyvä tarra ja toinen on nyt takakontissa kiinni. Helpoin tapa saada allekirjoittaneen huomio liikenteessä on valojen välkyttely, nyrkissä olevan kämmenen heiluttelu ja mahdollisimman lähellä ajaminen, koska en välttämättä havaitse sinua kaukaa.

Liikenteessä tavataan!

comments powered by Disqus