Uusimmat blogijulkaisut

Pöly leijuu, vaan ei lumipöly.

Eivät ole pysyvät lumet vielä kiertyneet Naruskan kairaan. Kainuun lumisateet ovat pysytelleet siellä, mikä onkin aika hyvä asia. On nimittäin tässä järjestyksessä kehitteillä oikea vanhanajan talven alku, joka tarkoittaa maan ja jänkien jäätymistä ennen lumen satamista. Ja samassa järjestyksessä saavat myös vesistöt teräsjääpeitteen, joka vähentelee heikkojen jäiden tuomia riskejä.

Kesäinen soratie Naruskalla ei suolauksen ansiosta kuivillakaan keleillä juuri pölise, mutta päinvastoin on tilanne syksyllä, kun syksy on edellä kerrottua mallia. Pakkanen nimittäin irroittaa jäiseltä suolapitoiselta tienpinnalta hienon hienoa hiekkapölyä, joka vie aika ajoin autoilijoilta näkyvyyden nollaan. Kuten kuvista näkyy.

Samaan suuntaan tukkirekan kanssa ajettaessa on viisainta pidellä etäisyyttä muutama sata metriä edellä ajavaan. Ja kohtaamistilanteessa on viisainta ottaa  omat vauhdit pois, koska näillä puutavarakuljetuksilla tuntuu aina olevan kiire sinne jonnekin, eikä heidän jalkansa aina jouda jarrupolkimelle.

Pesulan kautta nuo kuvan tukit on varmaankin vietävä, ennen kuin nuo muuttuvat sahatavaraksi. Saattaa sirkkelinterä nimittäin parkaista ja tylsyä nuissa...