Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Piparia kaikille!

Hyvää huomenta kaikille näin yöelämän sankarin silmistä, tähän aikaan!

Eli kello on 15.00 tätä kirjoittaessa. Monet ihmiset ajattelee että kylläpä mä nukun aina pitkään ja pitkiä yöunia. Yleensä oma nukkumaanmeno aika on siinä 6.00 aamulla, joten ihan normaali 8-9 tunnin yöunia minä nukun.

Mutta asiaan. Kelejä oli taas jokalähtöön tossa kuluneen viikon aikana ja niin oli pikkujouluista sakkiakin. Sai testata liukkailla kaduilla yöaikaan äkkijarrutuspitoa kun moni pikkujoulu sankari hyppäsi auton eteen ja alkoi kysellä onko taksi varattu.. viimeksi kun katsoin katolle niin ei sielä keltaista kylttiä näkynyt.

Tiet olivat melkoisessa puurossa. Itselläni nappasi pari kertaa kunnon sohjoliirtoon, mutta hyvin kyllä renkaat pärjäsivät. Tosin auto luisui aika pitkiä matkoja kun teki isommista nopeuksista jarrutuksia sohjon seassa. Mutta tämä nyt on ihan normaalia kun sohjo pakkaantuu renkaiden alle niinkuin pulkka.

Keskiviikkona tuli tuossa ajettua seututie 800 läpi, joka johtaa Haapavedelle päin. Tie oli semmoisella jäätiköllä yöaikaan että itseänikin jo jännitti ajaa. Näitä teitä ei pahemmin suolata tai muutenkaan käsitellä. Mutta kotia päästiin. Eli renkaat pitävät kiinni näinkin rajuissa olosuhteissa.

Sitten vähän asiaa tuosta kävellen liikkumisesta liikenteen seassa. Etenkin nuoret miehet, jotka pukeutuvat mustaan takkiin ja farkkuihin. Ajelin tulemaan kotia kohti tuossa Seinäjoen suunnalta viime viikonloppuna. Taivaalta satoi räntää, kovan tuulen kera ja lämpömittari näytti nollaa.

Olin jossain Etelä-Pohjanmaan/Pohjanmaan rajan kohdilla kun haukansilmäni nappasivat, että joku musta möykky liikkui kauempana auraustolpan ohi. Rupesin hiljentämään ja katsoin sitä hirveksi, joka meni tienreunaa. Kohta tämä "hirvi" nosti pienen valkoisen peukalon pystyyn ja silloin minä jarrutin aika voimakkaasti. Kaveri juoksi melkoisella kyydillä autoon ja kysyi voisinko viedä hänet kotiin. Oli pakko kysyä että mitä helkkaria sinä teet täälä keskellä ei mitään, keskellä yötä ja tämmöisessä kelissä. Tämä nuori kaveri kertoi että oli kävellyt jotain 7 kilsaa jo ja matkaa oli vielä 25km kotia. Olin hämmentynyt ja kysyin että yhden kysymyksen: "Miksi?". "No yksi nainen lupasi piparia ja ajattelin sitten lähteä käymään kylässä koittamassa onnea.."

Mutta mitäpä Suomalainen nuori mies ei tekisi naisen puolesta :D. Ja alkoholillahan ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Eli pointtini on että voitte te nuoret miehet pistää pienen heijastimen takin selkään kiinni. Lisää huomattavasti turvallisuutta kaikkien suhteen ja ei varmasti vaikuta piparin saantiin!

comments powered by Disqus