Uusimmat blogijulkaisut

Pikiroiskeiden maksaja hakusessa.

Satanen rahaa saattaa olla näimmä joskus lujassa. Savolainen pikifirma Piki-Team OY ei eväänsä lotkauttanut Ukan ensimmäiselle laskulle, jonka firmalle lähetin.

Firmasta läheteltiin sähköpostilla monenmoista selitystä ja sellaistakin tietoa, ettei firma ollut saanut tapahtumapäivänä lähettämiäni kuvia tekstiviestillä, jonka lähetin keskusteltuani Piki-Team OY:n ilmeisesti omistajatahon kanssa. Hän ei koskaan ottanut minuun mitään yhteyttä, vaikka ensimmäisessä puhelinkeskustelussa pyhästi niin lupasi. Tuli mieleen, että soitamatta jättämällä savolaisukko arveli asian Lapin mieheltä unohtuvan. Hän oli väärässä.

Tympäännyttyäni kirjeenvaihtoon ja laskun maksamisesta kieltäytymiseen, tärhäytin ennen juhannusta tapahtunutta lomareissulle lähtöäni kirjeen Lapin ELY-keskukselle puhdistuslaskuineen. Selvitin tapahtumien kulun ja sen, että Piki-Team OY ei ole suostunut laskua maksamaan. Lähetin myös ne samat valokuvat, jotka liitin tänne Hakkablogiin ensimmäiseen asiasta kirjoittamaani juttuun. Hain kirjeelläni korvausta ELY-keskukselta suoraan.

Lomalta kotiuduttuani olin saanut ELY-keskuksesta kirjeen. Siinä todettiin lyhyesti, että YIT-Rakennus OY on 25.6.2013 ilmoittanut, että heidän aliurakoitsijansa, eli Piki-Team OY, korvaa vahingon suoraan Kari Santalalle. Luulin tietenkin, että asia on loppuun käsitelty.

Vaan ei. Laitoin Piki-Team OY:lle lyhyen sähköpostiviestikysymyksen siitä, riittääkö ensimäinen maksuyhteystietokirjeeni laskun maksamiseen, vai laitanko jotain uutta paperia tulemaan. Viittasin tietenkin myös ELY-keskuksen päätöspaperin tietoihin.

Piki-Team OY vastasi samana päivänä, ettei heihin ole kukaan ollut yhteydessä YIT-yhtymästä, eikä ELY-keskuksesta. Samalla he ilmoittivat suostuvansa kompromissiin maksamalla satasen laskustani puolet. Itselleni tämä ei sopinut, koska oikeasti olin maksanut tuplasti enemmän. Lisäksi mainitsin Piki-Team OY:lle vastaussähköpostissani, että en ollut velkonut mitään kilometri- ym. korvauksia siitä, että jouduin käyttämään autoani Rovaniemellä ja viettämään aikaani puhdistusoperaatiossa. Ja olihan tuota tullut aikaa vietettyä kirjoitspuuhissakin eri tahoille paljonlaisesti. Halvemmallekin miehelle saattaa tämmöisestä ajankäytöstä kuulua joku korvaus. Siltä ainakin alkoi itsestä jo tuntua.

Soitin Piki-Team OY:n maksukieltäytymisestä ELY-keskuksen vahingonkorvausassistentti Jouni Vuorenmaalle. Hän alkoi kanssani samansuuntaisesti ihmetellä, että satasen lasku hiertää tällä mallilla. Hän aikoi tahollaan vielä selvitellä asiaa ELY-keskuksessa. YIT-yhtymän asiassa osapuolena ollutta Tapio Pöyliötä en vielä saanut langanpäähän asian vuoksi, mutta ehkä löydän hänet tulevalla viikolla arjen tullen.

Tämmöistä se näemmä voi olla asian hoito, jos hankalaksi menee. Tuntuu turhauttavalta kinastella selkeästä asiasta, mutta en periaatteellisista syistä nosta nyt kätösiä pystyyn tässä asiassa, vaan nämä kortit katsellaan loppuun asti. Satanen on rahaa. Ja piikakin taitaa olla ihminen.

Muita kesän kuulumisia ja tämänkin pikiroiskeasian loppulitviikkejä kirjoittelen tänne sitten, jos asia johonkin suuntaan nitkahtelee. Rattoisaa ja turvallista kesää kaikille!

Naruskan Ukka