Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Pikatesti jäisellä tiellä - Turussa!

Sääprofeetta ennusti illalla TV:ssä plussaa Turkuun yöksi, mutta auton ulkolämpömittari oli eri mieltä jo illalla. Liukkaan varoitusvalo paloi ja kadun lätäköt olivat peilijäätä jo ennen iltakuutta.

Aamulla maa oli valkoinen. Ei niinkään lumesta kuin maahan tarttuneesta kuurasta yön aikana. Lähdin Grand Old Volvollani liikkeelle kymmenen jälkeen. Sivukadun pinta oli houkuttelevan kiiltävä ja jäinen. Täällä Suomen Wanhassa Pääkaupungissa, jossa marraskuu oli niin lämpöinen että.. Eturengastesti: edessä hidastekoroke, ei liikennettä, jarrut pohjaan - hyvin pitää. Hieman luistaa jossain, mutta nastojen teho on tallella. Epäröin rengaspaineiden olevan liian korkealla, mutta ei näköjään haittaa.

Seuraavaksi kiihdytyspitävyys - siis sutiiko - kyllä sutii, mutta saan sutimista vain vähän aikaan ennen kuin nastat pitävät. Uusi jarrutuskoe renkaiden ollessa vinossa - simuloidaan kaarretta - ei hätää, en saa karkaamaan mihinkään.

Ihan hyvin eturenkaiden osalta oikea talvi saa tulla. Takarenkaista ei näillä lumilla saa mitään infoa.

Tuomiokirkon kellojen lyödessä 12 samaa katua takaisin ajaessani ei enää testaamista. Jää oli jo sulanut. Tavallinen Turun talvi on palannut.

PS. Tilannenopeus testeissä oli max 30 - 40 km/h, ei enempää missään vaiheessa.

comments powered by Disqus