Palikka kojelaudalla ja ratin penkin välissä

Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja Driveco testilaite vilauttaa tietokoneen näytölle lukemia: 99 erilaista ajotapahtumaa ja 2961.6km reilussa kuukaudessa. Aika tarkasti mitattu kun vertaan lukemia omaan työajo listaan.

Täytyy kyllä myöntää, että kyseinen laite antaa hyvin tietoa ja "opettaa" ihmistä ajamaan taloudellisemmin ja miettimään turhia ajoja. Tämä toteutui omalla kohdallani aika tehokkaasti kun katselin listalta ajotapahtumiani menneeltä viikolta.

Pienessä kaupunkissa on se huono puoli että lyhyetkin välimatkat tuntuvat joskus "pitkiltä". Meillä oli käynnissä läheisen yökerhon remontti ja ajoin autolla sinne päivittäin monta kertaa. Driveco testilaitteen tallentamat lukemat menneeltä viikolta: Moottori: 1.9 Powerdiesel. Keskimääräinen ajotapahtuma: 996m. Keskikulutus 13.1 l/100km ja Hiilidioksidipäästöt 349.9 g/km. Ja näitä ajotapahtumia oli useita kymmeniä. Kyllä ilmastohipit hirttäisivät minut mun*sta kattoon, jos tietäisivät asuinosoitteen.

Mutta mukavaa huomata, että laitteella ei vain pelkästään seurata polttoaine lukemia vaan laitetta ja ohjelmaa sovelletaan erilaisiin turvallisuutta parantaviin tekijöihin.http://www.vtt.fi/news/2013/23012013_liukkaudentunnistin.jspMukava olla kehittämässä mukana kun tietää että tästä tulee olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa. Suosittelen kovasti kuljetusfirmoille ja tehokkaasta organisoinnista kiinnostuneille yrittäjille tutustumista laitteeseen ja ohjelmaan. Ohjelma on todella helppokäyttöinen ja sitä tullaan varmasti parantamaan, kunhan saadaan paljon käyttökokemuksia.

Yritin ehdotella työntekijöille että miltä kuulostaisi että pistetään teidät kaikki seurantaan ja pystyn organisoimaan paremmin! Takaisin minulle ehdoteltiin mielenterveys palveluja ja mm. "saunan takana on tilaa" palvelua, joten joudun varmaan pitämään laitteesta vähän pidemmän esitelmän ihan livenä.

comments powered by Disqus